Kamers met Aandacht

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Summer is in gesprek met Miranda van der Deijl, coördinator en projectleider bij Stichting Kamers met Aandacht. Een prachtig initiatief dat 2,5 jaar geleden in het leven is geroepen en inmiddels door verschillende gemeenten wordt ingekocht. De ambulante hulp wordt vanuit de WMO of verlengde jeugdzorg bekostigd.

Miranda: “Het is een project die in de maatschappij moet landen.”

Wat doet deze stichting? Zij zoeken een kamer voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die uitstromen uit de Jeugdzorg of om te voorkomen dat jongeren dreigen dak- en thuisloos te worden. Hoe werkt het? Mensen – huisgenoten – die in hun huis, maar óók in hun hart een kamer over hebben, kunnen deze verhuren via de stichting.  Op deze manier geef je hun de kans om – naast zelfstandig wonen – een netwerk op te bouwen. De huisgenoot biedt een luisterend oor als daar behoefte aan is, maar er wordt ook echt naar de jongere omgekeken: een gezamenlijk etentje, het vieren van een verjaardag, een appje, ondersteuning bij ziekte. Ze doen alles zelf, koken, wassen, boodschappen doen, maar de sociale aspecten zijn net zoals in het “normale” leven. Het eerste half jaar blijft er een hulpverlener in beeld die regelmatig langskomt om te kijken hoe het gaat en is ook contactpersoon voor de huisgenoot als er bijvoorbeeld zorgen zijn.

Miranda vertelt verder alle ins en outs over deze stichting én over hun ambitie voor de komende vijf jaar. Mis het niet!

Luister de podcast.

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?