Geef mij die KLIK

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Summer is in gesprek met Anne Hueting, gedragswetenschapper bij Team 050 en daarnaast druk bezig met KLIK: een webapplicatie voor zorgorganisaties in het sociaal domein waarmee je op zoek gaat naar een match tussen hulpverlener en cliënt. Want juist die klik, vice versa, is belangrijk voor een goede samenwerkingsrelatie.

Bij Team050 werkte ze al een tijdje met een matchingsysteem: cliënt gaf aan welke vaardigheden, karaktereigenschappen, expertise, hobby’s hij of zij in een hulpverlener zocht en vervolgens werden cv’s doorgespit om de juiste match te vinden. Dat kon efficiënter! Anne kwam op het creatieve idee om een app voor zorgorganisaties te ontwikkelen waarin de cliënt op basis van filters zijn of haar hulpverlener kiest: de KLIK-app.

Deze app is een perfect hulpmiddel, maar Anne pleit er binnen zorgorganisaties en gecertificeerde instellingen voor dat zij investeren in die o zo belangrijke klik tussen hulpverlener en cliënt. “Die match moet een kwaliteitseis worden, maar dat betekent ook een cultuuromslag. We moeten de vicieuze cirkel doorbreken”, zegt Anne.

Nieuwsgierig naar de innoverende KLIK-app? Waarom is deze zo belangrijk? Hoe werkt het precies? En wat is de voortgang binnen het sociaal domein is? Maar dat is niet het enige wat Anne deelt. Je krijgt ook nog zinvolle tips over hoe jij (nog) meer in verbinding met jouw client kunt komen! Aanrader dus.

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?