Mbo-student heeft vaak geldzorgen

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

64 procent van de mbo-docenten Burgerschap heeft studenten in de klas die financiële problemen hebben. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek in opdracht van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en het platform Wijzer in geldzaken.

Van de 180 ondervraagde docenten is slechts 42 procent van mening dat mbo-studenten van 18 jaar en ouder voldoende in staat zijn om de juiste financiële keuzes te maken. Zij denken dat studenten vooral moeite hebben met het monitoren en in kaart brengen van hun inkomsten en uitgaven.

Het grootste gedeelte van de docenten zegt actie te ondernemen wanneer hun studenten financiële problemen hebben, onder meer door erover te praten en ze te verwijzen voor hulp.

Uit het onderzoek blijkt dat docenten in hun lessen over financiële vaardigheden het vaakst de thema’s rechten en plichten als werknemer en geld verdienen behandelen. Onderwerpen waar docenten zelf meer over willen leren om studenten beter te kunnen lesgeven, zijn belasting terugvragen, geldezels, en veilig online aankopen doen.

Bron: Wijzer in geldzaken

https://www.nji.nl/nieuws/mbo-student-heeft-vaak-geldzorgen

Afbeelding van Anastasia Gepp via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?