Meer werkgeluk, wat kan ik daar zelf aan doen?

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Er is een hoge mate van verloop binnen organisaties. Het is soms knap lastig om nieuwe professionals aan te trekken. Er wordt gesproken over (hoge) werkdruk en werkgeluk staat (vaak) op een laag pitje.

Als jij als professional geluk ervaart en vol energie je werk kunt doen, draagt dit bij aan een positief resultaat. Niet alleen voor jezelf, maar ook binnen je team! Ook in tijden met verandering en verwarring, heb jij als professional (deels) invloed op het thema werkgeluk. Dit kan individueel zijn, maar ook samen met je team.

We geven je graag 7 tips die kunnen bijdragen aan je eigen werkgeluk:

  1. Verdeel je tijd effectief. Wees je bewust waar je energie van krijgt en wat energievreters zijn. Probeer een manier te vinden om in balans te blijven.
  2. Investeer in persoonlijke ontwikkeling. Zorg voor bijscholing. Door te blijven groeien, groeit (vaak) je werkgeluk mee. 😉
  3. Maak het leuk om met elkaar, je team of collega’s in gesprek te gaan. Investeer in een moment tijdens je (online) vergadering. Hier zijn tal van leuke manieren voor. Via sociale media, delen we regelmatig waardevolle tips.
  4. Waardering krijgen is van belang. Misschien is het binnen je functie, vanuit je rol, lastig om waardering te krijgen van cliënten of inwoners. Hier kun je aandacht aan geven binnen een teambijeenkomst. Sta stil en spreek je waardering naar elkaar uit.
  5. Maak gebruik van elkaars talenten, geen mens is gelijk. Iedereen heeft unieke talenten, ken ze van elkaar en weet ze in te zetten. Werken vanuit je talent draagt bij aan werkgeluk.
  6. Stimuleer binnen het team de mogelijkheden tot ontwikkeling, groei en nieuwe vaardigheden.
  7. Reflecteer. Heb je voldoende uitdaging in je werk? Zo nee, wat kun je doen om meer uitdaging te realiseren? Maak het bespreekbaar en kijk naar mogelijkheden.

Summer Koster

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?