Online flitscollege ‘Pettenvraagstuk’ voor wijkteammedewerkers

school-5711987_1280

Wijkteammedewerkers kunnen in de uitvoering van hun werk verschillende rollen hebben. Aan de ene kant de rol van hulpverlener, en aan de andere kant als beslisser in het kader van wetgeving. In de rol van toeleider – bijvoorbeeld in de jeugdwet of WMO – komen die rollen vaak samen.

Vanuit die rollen heb je verschillende petten op, in de zin dat de kaders waarbinnen je handelt verschillen, en soms ronduit op gespannen voet met elkaar komen te staan. Je kunt daardoor in een spagaat komen, bijvoorbeeld wat betreft het toepassen van wetgeving en de geheimhoudingsplicht op grond van je beroepscode.

Tijdens het flitscollege voor wijkteammedewerkers zal Jurja Steenmeijer (ethicus en beleidsmedewerker van de BPSW) toelichten welke werkzaamheden onder welke pet valt. Welk kader er geldt, maar ook hoe je daar mee omgaat vanuit de professie sociaal werk. Waar doe je het voor? En hoe maak je keuzes?

Aan willen melden of wat meer achtergrondinformatie dat kan via onderstaande link.

https://www.bpsw.nl/bpsw-school/scholingsaanbod/online-flitscollege-pettenvraagstuk-voor-wijkteammedewerkers/

Afbeelding van Luisella Planeta Leoni via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »