Opleiding tot Inkomensconsulent

Opleiding tot Inkomensconsulent

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.
Algemeen

Eerdere cursisten hebben deze opleiding met een 8,6 beoordeeld.


Wil je werken als Inkomensconsulent bij een gemeente? Tijdens de 9-daagse Opleiding tot Inkomensconsulent wordt alle benodigde kennis behandeld waardoor je een mooie start kunt maken bij een sociale dienst. Sluit deze opleiding af met een examen om een diploma Inkomensconsulent te behalen.

Een Inkomensconsulent bij een gemeente behandelt aanvragen voor de Participatiewet en aanverwante regelgeving. Hij/zij is tevens het aanspreekpunt voor cliënten en heeft kennis van alle wetten in de sociale zekerheid. De Inkomensconsulent zorgt dus dat mensen datgene krijgen waar zij recht op hebben.

Naast wetskennis hebben Inkomensconsulenten goede gespreksvaardigheden nodig en moeten zij in staat zijn om een onderbouwde rapportage en kwalitatieve beschikking op te stellen.


Doel


Door het volgen van de Opleiding tot Inkomensconsulent ben je in staat te beoordelen of iemand recht heeft op een uitkering op grond van de Participatiewet.

 • Je kunt een aanvraag levensonderhoud in al zijn facetten op een correcte wijze afhandelen.
 • Je kunt je onderzoeken in een rapport verwerken en het besluit in een beschikking op een juiste wijze aan de burger kenbaar maken.
 • Daarnaast bent je in staat om een huisbezoek op een correcte wijze af te leggen en weet je waar je op moet letten bij het opsporen van onregelmatigheden.
 • Je hebt de vaardigheden om elke cliënt respectvol en professioneel te behandelen.
 • Je beschikt over basiskennis van de werkzaamheden van andere professies in het wijkteam, bijvoorbeeld rondom de Wmo en de Jeugdwet.

Doelgroep


De Opleiding tot Inkomensconsulent is bestemd voor mensen die nog niet over de kennis en vaardigheden beschikken die voor een adequate uitvoering van de functie van Inkomensconsulent nodig zijn.

Daarnaast is de opleiding zeer geschikt voor hen die hun kennis en vaardigheden op deelterreinen willen verbreden. Het is mogelijk om losse onderdelen van de opleiding te volgen. Neem hiervoor contact met ons op.

Ook is de opleiding interessant als je een carrièreswitch overweegt.


Certificaat en Diploma


Na het afronden van de Opleiding tot Inkomensconsulent ontvangt je een certificaat.

Ook is er de mogelijkheid om een examen af te leggen en het diploma te behalen. Hiervoor berekenen wij een toelage van € 149,- bovenop het all-in-one tarief.

✓bewijs van opgedane kennis en behaalde vaardigheden
✓waardevolle toevoeging aan je CV
✓startpunt voor nieuwe carrière stappen


Praktische informatie
 • Startdatum: 5 februari 2024 of 26 september 2024 
 • Wil je werken als Inkomensconsulent bij een gemeente? Tijdens de 9-daagse Opleiding tot Inkomensconsulent wordt alle benodigde kennis behandeld waardoor je een mooie start kunt maken bij een sociale dienst. Sluit deze opleiding af met een examen om een diploma Inkomensconsulent te behalen. 
 • De opleiding wordt online of in Zoetermeer gegeven op 5 en 26 februari – 4, 11, 18 en 25 maart 2024 en 8,15 en 22 april 2024. 
 • Bij afronding ontvang je een certificaat en er is ook een mogelijkheid om een diploma te behalen. 
 • Ervaren trainers die in de dagelijkse praktijk bezig zijn. 
 • De opleiding kan ook incompany worden gegeven. Voor deze opleiding kan je wellicht subsidie aanvragen bij het UWV.

Inschrijven?


Gebruik de volgende link voor het inschrijven voor de training ‘Opleiding tot Inkomensconsulent’:
https://www.svland.nl/opleidingen/opleiding-tot-inkomensconsulent-9-daagse


Bekijk de website van de opleider voor de meest actuele inschrijfmomenten, prijzen en voorwaarden.
Ontdek meer

Boekentip

Verdraaide organisaties

Leestijd: < 1 min. Verdraaide organisaties 1e druk is een boek van Wouter Hart uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789013105735 Beheersbaarheid is een

Lees verder »
Participatie

Kansrijke kweekvijvers

Leestijd: 3 min. ‘Het aantal arbeidsplekken voor zij-instromers fors verhogen. Dat biedt meerdere voordelen. De nieuwe collega’s kunnen een traject tot SKJ-registratie volgen.

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?