Podcast Summer “Stress-sensitief werken”

PODCASTTIP

Stress, we kennen het allemaal. Maar wist jij dat er meerdere niveaus zijn van stress? En dat jij, als zorgprofessional, daarin een belangrijk rol kunt spelen? In deze podcast hoor je daar alles over. Summer Koster legt uit onder andere uit wat de Window of Tolerance is. Hoe je bewust wordt van stress-signalen van jouw cliënt en wat je kunt doen om die stress of overprikkeling te reduceren. Want als jouw cliënt extreem veel stress heeft, is hij of zij niet meer in staat om naar jou te luisteren. Alles wat je doet, kan voor nog meer stress zorgen.

Hoe kun jij stress-sensitief handelen? Summer legt een oefening uit die je direct kunt toepassen. Dus hoe kun je iemand “ontprikkelen” waardoor de samenwerking beter gaat? Empathie, begrip, structuur en advies staan hierbij centraal. En welke tools zijn er om die toxic stress tijdig bij de ander te signaleren? Allemaal belangrijke vragen waarmee je in de dagelijkse praktijk te maken krijgt. Luister vooral naar deze beknopte, leerzame podcast.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »