Première film ‘Buiten is het feest’ over huiselijk geweld en seksueel misbruik

child-1864718_640

De film Buiten is het feest – naar het gelijknamige boek van Arthur Japin – is gisteren in première gegaan. De film die huiselijk geweld en seksueel misbruik aan de orde stelt, maakt deel uit van het Nederlands Filmfestival. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.Japin liet zich voor dit verhaal inspireren door het leven van Karin Bloemen. 

Film Buiten is het feest

In de film neemt de succesvolle zangeres Sonne haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader van het nichtje de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje maar ook zichzelf redden. De film laat zien hoe mensen sluipenderwijs worden verleid tot dingen die ze niet willen. Het is niet alleen een film die dit probleem blootlegt, maar ook een film van hoop en veerkracht. Erover praten is de eerste stap naar genezing en verwerking van trauma’s. Georgina Verbaan, Abbey Hoes en Eelco Smits spelen de hoofdrollen. 

Seksueel misbruik en kindermishandeling bespreekbaar maken

Buiten is het feest is vanaf 22 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. De film kan een bijdrage leveren aan het bespreekbaar maken van seksueel misbruik en kindermishandeling. Aan het einde van de film wordt verwezen naar de website www.watkanmijhelpen.nl. Bekijk hier de trailer van de film:

https://www.nationalezorggids.nl/ggz/nieuws/56039-premiere-film-buiten-is-het-feest-over-huiselijk-geweld-en-seksueel-misbruik.html

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »