Smartrings: Holland’s next top model?

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Een ring om je vinger die trilt wanneer er een notificatie binnenkomt. Met een smartring hoef je in een volle en luidruchtige omgeving niet meer elke vijftien minuten je smartphone op te graven om te checken of de oppas gebeld heeft. Een stuk gezelliger en discreter dan wanneer je je smartphone (die anno 2015 te groot zijn voor je broekzak) op de trilstand zet en tafel moet parkeren.

Smartring

De smartring van Neyya biedt uitkomst. Deze voldoet aan het eisenpakket en méér dan dat: met de Neyya kun je ook je GoPro instellen, je smart TV bedienen, muziek uitkiezen, Siri inschakelen en selfies maken. De Neyya smartring wordt bedient door middel van het vegen over het scherm, oftewel de oppervlakte van de ring. Bij normaal gebruik, drie á vier uur per dag, zou de batterij drie dagen mee moeten gaan. Ook de prijs is niet buitensporig duur voor de gemiddelde gadget-fanaat: het duurste model welke is uitgevoerd met een mat-gouden finish kost 179 dollar. De zwarte versie gemaakt van titanium kost 135 dollar.

Over het uiterlijk van de Neyya smartring kan gediscussieerd worden: als je niet beter zou weten oogt de Neyya als een groot uitgevallen zegelring. Ze lijken voornamelijk de mannelijke markt te willen bereiken. Niet dat alle technische gadgets ook in roze, mét Swarovski én menstruatiekalender beschikbaar zouden moeten zijn, maar een middenweg zou te gek zijn. Ook belangrijk: de Neyya is ‘spillproof’, maar niet ‘waterproof’. Je handen wassen, uitgebreid douchen, is er niet bij.

Alternatieven

De MOTA smartring biedt net als Neyya een goed alternatief voor de smartwatch: helaas is deze smartring een Kickstarter project en ‘available for pre-order’ en is het onduidelijk wanneer het product nou echt fysiek op de markt komt.

De Oura smartring informeert je louter over je ‘psychische, mentale en emotionele gesteldheid’. Is dat voldoende, dan is dit jouw ring.

De NFC smartring kan deuren openen en pincodes onthouden. Ook handig.

Het is wachten totdat Apple met een smartring komt. Het patent is inmiddels ingediend. De populariteit van de smartring zal ongetwijfeld toenemen. Daarmee hopen wij ook meer gezondheid- en andere features:  een alles-in-1-ring.

Met een strakke design-look. Het oog wil immers ook wat.


https://www.gezondheid.nl/nieuws/smartrings-hollands-next-top-model/

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?