Toegang Sociaal Domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking

people-3245739__340

https://www.toegangsociaaldomein.nl

Een toegankelijk sociaal domein

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Deze website is voor gemeenten om te helpen de toegang tot het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking zo eenvoudig mogelijk te maken.

Hulp
Sinds 2015 is de gemeente de plaats geworden waar inwoners hulp kunnen vragen in het sociaal domein. Onder het sociaal domein valt bijvoorbeeld hulp in het huishouden of bij het vinden van werk. Ook hulp bij schulden of steun bij het opvoeden van kinderen horen hierbij.

Deze hulp is voor mensen die het lastig vinden om dit zelf te doen. En niemand om zich heen hebben die kan helpen. Dit geldt zeker voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor hun is makkelijke toegang een noodzaak.

Onderzoek
Toezicht Sociaal Domein onderzocht in vijf gemeenten hoe makkelijk mensen met een licht verstandelijke beperking toegang hebben tot deze hulp. Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben meegewerkt aan dit onderzoek. Ze zijn als mystery guest op pad gegaan met hulpvragen. Hier zijn zes belangrijke punten en tips uitgekomen die zorgen voor een makkelijke toegang. Hierover kun je lezen op deze website.

LinkedIn
Facebook
Twitter

2 gedachtes op “Toegang Sociaal Domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking”

 1. Beste heer, mevrouw,
  Mooie, goede, en helaas nodige, site.
  Wat ik jammer vind is dat deze pagina ( https://sociaaldomeinonline.nl/toegang-sociaal-domein-voor-mensen-met-een-licht-verstandelijke-beperking/ ) niet wordt afgesloten met die zes “belangrijke punten en tips” die naar voren zijn gekomen, “die zorgen voor een makkelijke toegang”. Dat had deze pagina van uw site een beetje completer gemaakt. Dit had bijvoorbeeld gekunt door een extra kopje “Resultaten en Tips” toe te voegen.

  Met vriendelijke groet,
  Laurette de Wit

 2. Hartelijk dank voor jouw reactie Laurette.

  We ontvangen graag tips en feedback om de vele informatie binnen het Sociaal Domein te kunnen delen. We zijn dus blij met je tip.

  Met vriendelijke groet,
  Mandy Peper

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »