Zelf aan de slag met ontregelen? Laat u inspireren om ook zelf aan de slag te gaan met het verminderen van administratieve lasten! Landelijke Schrapweek Jeugd

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Goede voorbeelden van ontregelen

Bekijk goede voorbeelden op het gebied van ontregelen binnen het sociaal domein. We delen hier ook video’s en een aantal van de presentaties van de Landelijke Schrapweek Jeugd, allemaal voorbeelden van succesvol ontregelen.

Kijk welke organisaties u voorgingen via de link onderaan de pagina.

Video’s van de Landelijke Schrapweek Jeugd

Arne Popma is hoogleraar en kinder- en jeugdpsychiater aan het Amsterdams UMC. Daar heeft de heer Popma onderzoek gedaan naar de effecten van het vastleggen van zinvolle en onzinvolle informatie op de kwaliteit van een behandelproces. In deze video vertelt hij u daar meer over!

Bert Jongen is wethouder Jeugd in Maastricht. In deze video vertelt hij u onder andere over het fenomeen doelgroeparrangementen in de regio Zuid-Limburg.

Odette van de Velde is manager bedrijfsvoering binnen Centrum Jeugd van GGz Breburg. In deze video vertelt zij samen met collega Ellen Janssens over de ‘quick wins’ die zij hebben behaald in het schrappen van administratieve lasten in de eigen organisatie. Deze ‘quick wins’ kunnen per professional tot een reductie van 180 minuten aan administratieve lasten per week schelen!

In deze video vertellen Pleun van Riemsdijk van Regio Hart van Brabant en Liesbeth Faast van Fontys Hogeschool Pedagogiek over het cross-over traject in de regio, waarbij mensen die vanuit verschillende perspectieven werkzaam zijn in de jeugdzorg bij elkaar in de keuken kunnen kijken om zo van elkaar te leren.

Sterre Wijering, wijkcoach in de gemeente Enschede, vertelt op geheel eigen wijze hoe zij het voor elkaar heeft gekregen om overbodige administratieve lasten te schrappen. Daarbij geeft zij zelf ook nog een paar originele adviezen! Bekijk de video.

Wilmie van Groenendal, coördinerend begeleider van stichting Daelzicht, vertelt in deze video vol trots hoe zij de administratieve lasten te lijf is gegaan. Kijk en geniet!

Ten slotte:

Naast de goede voorbeelden en presentaties in het kader van geschrapte administratieve lasten, biedt de volgende video een sfeerimpressie van de eerste dag van de Landelijke Schrapweek Jeugd. Mis het niet!

Presentaties van de Landelijke Schrapweek Jeugd

PPT 10 feb Adm. protocol Midden IJssel-Oost Veluwe

PPT 10 feb – Regio Eemland

PPT 10 feb – Taakgericht Utrecht

PPT 13 feb – Gemeente Haarlem

PPT 13 feb – Minder administratieve lasten door aanpassing bedrijfsvoering Spirit

PPT 13 feb – Taskforce Administratieve Lastenverlichting

PPT Arkin

https://www.ordz.nl/sociaal-domein/goede-voorbeelden-sociaal-domein

Foto door Emma Bauso via Pexels

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?