Ben je werkzaam in of vóór de jeugdsector als praktijkprofessional, beleidsmaker of opleider? Kennisproducten voor de jeugdsector: vraag nu een kennisvoucher aan!

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Vanaf 10 december stelt ZonMw kennisvouchers van maximaal 10.000 euro beschikbaar. Hiermee kun je één van de 15 kennisproducten die zijn ontwikkeld binnen de werkplaatsen jeugd toepassen binnen je organisatie. Zo kun je met kennis of een innovatieve oplossing de jeugdhulp in jouw regio versterken.

Als gemeente, jeugdorganisatie en opleidingsinstelling kun je deze laagdrempelige kennisvoucher bij ZonMw aanvragen. Met de voucher kun je een kennisproduct dat is ontwikkeld door de academische werkplaatsen transformatie jeugd, met ondersteuning van deze werkplaats, inzetten binnen de context van uw eigen werkpraktijk.

Om welke kennis en producten gaat het?
In de kennisetalage vind je de 15 beschikbare producten waarvoor een kennisvoucher kan worden aangevraagd. Deze producten richten zich op thema’s als eigen regie, eenzaamheid, armoede, diversiteitsgevoelig werken en kwetsbare jongeren. Ook de vorm is divers: het aanbod bestaat uit onder andere methodieken, workshops, scholingstrajecten en tools. Deze producten worden toegelicht met een korte tekst en met een vlog van de werkplaats. Hierin vertellen zowel ontwikkelaars als gebruikers over hun ervaringen met het kennisproduct.

Werkwijze
Zie je in de kennisetalage een product dat kan voorzien in een vraag of behoefte die leeft binnen uw organisatie? Neem dan contact op met de contactpersoon van de betreffende werkplaats en stel gezamenlijk een aanvraag op. In de subsidieoproep  lees je de randvoorwaarden en andere noodzakelijke informatie over het aanvraagproces.

Voorwaarden
De maximale looptijd van een vouchertraject is 12 maanden. Een organisatie kan maximaal 10.000 euro aanvragen per voucher. In de periode van 10 december 2020 tot en met uiterlijk 9 december 2021 is een totaalbedrag van 300.000 euro beschikbaar. Als dit budget is uitgeput voordat de uiterlijke sluitingsdatum is bereikt, zal de oproep vroegtijdig dichtgaan. Hierbij geldt het principe: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Wees er dus snel bij!

Meer informatie
Heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met Iris den Hartog of Merlijne Jaspers via awtjeugd@zonmw.nl. Heb je inhoudelijke vragen over (één van) de producten? Neem dan contact op met de contactpersoon van de betreffende voucher.

werkplaatsenjeugd.nl/waardevolle-kennisproducten-voor-de-jeugdsector-vraag-nu-een-kennisvoucher-aan/

Afbeelding van Oli Götting via Pixabay

Ontdek meer

Boekentip

Ikigai

Leestijd: < 1 min. Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?