Bijeenkomst nieuwe beroepscode sociaal werk: Discretionaire ruimte en professionele autonomie

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

We werken momenteel aan een nieuwe brede beroepscode voor alle professionals in het sociaal werk. Daarom organiseren we voor en na de zomer van 2020 meerdere bijeenkomsten waarin professionals kunnen meedenken en praten over de nieuwe code. Hier vind je meer informatie over de ontwikkeling van de nieuwe code. 

Thema

Als sociaal werker heb je een zekere handelingsruimte. Dat betekent dat je niet strikt een methode of procedure volgt, maar dat je als professional enige ruimte heb om je handelen op de specifieke situatie af te stemmen. Het kan gebeuren dat de werkgever of beleidsmaker vindt dat je een procedure moet volgen, terwijl je zelf denkt dat het beter is om daar –goed onderbouwd uiteraard– van af te wijken.

Dit is een veel voorkomend spanningsveld, en een beroepscode is daarbij een steun in de rug. Het is dus cruciaal om in de beroepscode artikelen op te nemen die de professional ondersteunen in het nemen en verantwoorden van die ruimte.

Praktisch

We maken voor de online bijeenkomsten gebruik van MS Teams: je ontvangt van tevoren een mail met een link en informatie over hoe deel te nemen. De bijeenkomst duurt maximaal een uur en voel je vrij om je lunch te nuttigen. Je kan de camera ook even uitzetten (van de microfoon is dat toch al de bedoeling tenzij je het woord hebt).

Let erop dat je niet in een beveiligde omgeving inlogt, want dan zijn wellicht de microfoon en camera niet beschikbaar. Andere informatie over hoe deel te nemen, volgt na je aanmelding.

Aanmelden

Geef je hier op voor de bijeenkomst!

Ga naar de volledige agenda

https://www.bpsw.nl/actueel/agenda/item/bijeenkomst-nieuwe-beroepscode-sociaal-werk-discretionaire-ruimte-en-professionele-autonomie/

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?