De terugkeer van de samenlevingsopbouw

Gekleurde wol

Het versterken van gemeenschappen is allang niet meer het domein van de opbouwwerker alleen. Verschillende soorten professionals voeren activiteiten uit op dit vlak. In deze publicatie reflecteren we op de groeiende belangstelling voor samenlevingsopbouw en brengen wij nieuwe vormen van samenlevingsopbouw in beeld.

We geven een inkijkje in het dagelijks werk van vier professionals die vanuit een andere plek invulling geven aan samenlevingsopbouw: een dorpsondersteuner werkzaam vanuit een dorpscoöperatie, een opbouwwerker in dienst van een welzijnsorganisatie, een democratiseringsmedewerker van een gemeente en een procesmanager van een woningcorporatie. We brengen in beeld wat hun functie inhoudt en hoe ze te werk gaan. Hoe sluiten ze aan bij en versterken ze de krachten van inwoners en de wijk? Met wie werken ze samen? En welke dilemma’s komen ze tegen en hoe gaan ze daarmee om?

Download de volledige publicatie via onderstaande link.

https://www.movisie.nl/publicatie/terugkeer-samenlevingsopbouw

Afbeelding van PDPics via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »