Een derde seksuele uitbuiters jonger dan 23 jaar

tree-832079_1280

Een derde van de daders van seksuele uitbuiting in Nederland is jonger dan 23 jaar. Dat blijkt uit de Dadermonitor mensenhandel van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel geweld tegen kinderen.

In de periode 2015-2019 signaleerde de politie 3.420 incidenten van mensenhandel, met gemiddeld 200 verdachten per jaar. In ruim twee derde van die gevallen gaat het om seksuele uitbuiting. Seksuele uitbuiting vindt steeds meer online plaats en is daardoor minder zichtbaar.

Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar vindt het verontrustend dat zo veel jonge mensen zich schuldig maken aan seksuele uitbuiting. Volgens hem moet er meer aandacht komen voor preventie. Daarvoor is er meer kennis nodig over de daders en over hoe en waarom ze doen wat ze doen.

Ook moet worden voorkomen dat daders na een straf opnieuw de fout ingaan. Het merendeel van hen krijgt een voorwaardelijke straf, waarbij toezicht met bijzondere voorwaarden opgelegd kan worden. Bolhaar vindt dat dit nu nog te weinig gebeurt. Hij wil dat het merendeel van de daders bij hun resocialisatie intensieve begeleiding krijgt, om herhaling te voorkomen. 25 januari 2021

Bron: Nationaal Rapporteur

Meer informatie

https://www.nji.nl/nl/Actueel/Nieuws-uit-het-jeugdveld/2021/Een-derde-seksuele-uitbuiters-jonger-dan-23-jaar

Afbeelding van Bessi via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »