Inspiratie: Hoe een detacheringsbureau investeert in begeleiding

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Onderstaand nieuwsbericht trok onze belangstelling, immers hoe zorgt een detacheringsbureau die professionals in het sociaal domein ervoor dat hun medewerkers in coronatijd extra begeleiding en ondersteuning krijgen om hun werk naar behoren te kunnen doen? Mooi hoe dit door Lianne Wagenaar van Kenonz werd opgepakt.

Het sociaal domein is voor Kenonz een belangrijk specialisme. De detacheerder uit Gorredijk helpt gemeenten bijvoorbeeld bij het vinden van jeugd- en gezinswerkers, Wmo- consulenten, consulenten werk en inkomensconsulenten. Kenonz zoekt hiervoor voortdurend vakgerichte en hbo-opgeleide medewerkers met passie voor hun vak. Dat is volgens accountmanager Lianne Wagenaar nodig omdat ze met een kwetsbare doelgroep werken en daarom moeten beschikken over vakgerichte kennis. “Een jeugd- en gezinswerker heeft bijvoorbeeld contact met gezinnen die hulp vragen bij de opvoeding van hun kinderen. En dat is in de coronatijd een groeiende groep. Normaal kom je dan bij een gezin over de vloer. Nu moet je telefonisch een duidelijk beeld van de situatie scheppen. En dat vraagt extra kwaliteiten.”

In dergelijke functies is de persoonlijkheid en de professionele visie van de kandidaat extra belangrijk. Om te laten zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goed hulp te kunnen bieden in complexe situaties moet je zijn ingeschreven bij de beroepsregistratie Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Wagenaar: “We besteden veel aandacht aan de begeleiding van kandidaten. We zorgen dat alle gedetacheerden op de hoogte zijn van de nieuwste wet- en regelgeving en faciliteren in inhoudelijke trainingen. De vakbekwaamheid is daardoor geborgd.”Kenonz gaat daarnaast met iedere medewerker in gesprek over de persoonlijke opleidingsbehoefte. De detacheerder beschikt over een eigen begeleidingsdeskundige die helpt bij de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van de medewerkers. “Onze recruiters en accountmanagers weten wat er speelt bij gemeenten. Dat is van belang bij het selecteren van de juiste kandidaten. Maar het is net zo belangrijk dat we veel weten van onze kandidaten. Zodat we uiteindelijk de beste match kunnen maken.”

Ontdek meer

Innovatie

VRIENDJE

Leestijd: 2 min. Een virtueel VRiendje; hoe voelt dat? Ambiq begeleidt kinderen en jongeren die niet meer naar school durven. Dit leidt soms

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?