Inspiratie: VLOGS seksueel misbruik

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Op website “Voor de jeugd” is er aandacht voor VLOGS van zorgprofessionals over het herkennen van seksueel misbruik bij kinderen.

Voor de jeugd 14 februari 2020

Nieuwe serie VLOGS Zorgprofessionals over seksueel misbruik van kinderen

Hoe herken je seksueel misbruik bij kinderen? Welke hulp hebben kinderen na seksueel misbruik nodig? Wat moet je als zorgprofessional doen als je seksueel misbruik bij een kind vermoedt? Op het YouTube-kanaal van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) is sinds kort een serie video’s (vlogs) te vinden voor zorgprofessionals. In de korte vlogs worden antwoorden op deze en andere veel gestelde vragen over seksueel misbruik van kinderen gegeven.

In negen VLOGS spreekt Iva Bicanic, landelijk Coördinator van het CSG, je op een laagdrempelige manier bij over zaken waar je als zorgprofessional tegenaan kunt lopen als je te maken krijgt met seksueel misbruik van een kind. Heb je na het zien van de vlogs nog meer vragen, dan kun je daarvoor natuurlijk ook terecht bij het CSG. De vlogs voor Zorgprofessionals zijn de eerste in een serie voor verschillende doelgroepen onder wie kinderen tussen 10 en 15 jaar, leraren en ouders/naasten. Met het delen van VLOGS dragen de professionals in je regio bij aan de regionale aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Iedere zorgprofessional komt in zijn of haar dagelijkse werk wel in aanraking met seksueel misbruik van kinderen: hetzij bij kinderen, hetzij bij volwassenen die door deze traumatische ervaringen in hun kindertijd hulp zoeken. 1 op de 6 kinderen heeft namelijk in zijn of haar leven een vorm van misbruik meegemaakt, online of offline. De helft van de misbruikte kinderen loopt daardoor psychische schade op. En de helft van de misbruikte kinderen maakt het later nog een keer mee; die kans wordt vergroot door het (onbehandelde) eerdere misbruik.

De vlogs zijn gemaakt met steun van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS) en staan ook op de programmawebsite GHNT en op de website van het CSGBekijk de vlogsNeem contact op met Centrum Seksueel Geweld voor meer informatie

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?