Kabinet wil specialistische jeugdzorgcentra openen

desperate-2293377__340

Binnenlandsbestuur meld op 19 september dat het kabinet jeugdzorg centra wil openen waar jongeren met meerdere complexe en problematiek terecht kunnen. Aan wat voor centra denken we dan? waar moet het aan voldoen? En waar heeft het werkveld (en de jongeren!) vooral behoefte aan? Graag horen we jullie input n.a.v. het artikel.

Het kabinet wil jeugdzorgcentra openen waar jongeren met meerdere complexe en zeldzame problemen terechtkunnen.

Premier Mark Rutte vindt het naar eigen zeggen belangrijk dat ook voor jongeren met ingewikkelde en ‘weinig voorkomende problematiek goede hulp beschikbaar is’. Een plan van GroenLinks voor dit soort centra kan op steun rekenen van het kabinet.

Kastje naar de muur

Het gaat om expertisecentra waar jongeren terecht kunnen voor hun verschillende problemen. Zij worden momenteel vaak van het kastje naar de muur gestuurd, omdat er weinig instanties zijn die deze groep kunnen helpen. Het gaat vooral om jongeren met psychische problemen of jongeren die met justitie in aanraking zijn geweest.
Het geld komt uit een reservepotje van het ministerie van Volksgezondheid, dat zelf ook wel heil ziet in de speciale centra. 

LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »