Lectoraat maakt podcastserie Verklaring omtrent gedrag

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

De broers Nahib en Nabil zijn als kind gevlucht voor de Taliban. Waar Nahib zijn leven op de rails kreeg en ging werken in een justitiële jeugdinrichting, kwam Nabil in zijn puberteit juist in de criminaliteit terecht. Wat maakt hun verhalen zo verschillend? Welke omstandigheden, beslissingen, gebeurtenissen, en eigenschappen kunnen je levensloop beïnvloeden? Het lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid maakte hierover de podcastserie Verklaring omtrent gedrag, die vanaf nu te beluisteren is.

In de eerste zeven afleveringen van de podcastserie staan de levensverhalen van de broers centraal. In de laatste vier afleveringen gaan forensisch experts uit wetenschap en praktijk met elkaar in gesprek over bepaalde thema’s rond hun levensverhalen, zoals de factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van crimineel gedrag.

Ontstaan van crimineel gedrag

Lector Andrea Donker: “De podcastserie laat twee kanten van een schijnbaar zelfde verhaal zien. Maar ook de levensverhalen van criminele jongeren – en hun familieleden – zijn natuurlijk altijd uniek. Echte verhalen maken de noodzaak tot genuanceerd denken over het ontstaan van crimineel gedrag veel beter invoelbaar dan wetenschappelijke studies. Die studies heb je wel weer nodig om algemene kennis op te doen over de ontwikkeling van crimineel gedrag. Wij wilden met deze podcast een brug slaan tussen wetenschap en praktijk, om kennis en inzicht over de ontwikkeling van crimineel gedrag toegankelijk te maken voor studenten en professionals die betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in het werken met forensische doelgroepen.”

Meer willen weten over dit onderwerp of alle podcasts over dit onderwerp willen luisteren klik dan zeker op onderstaande link.

https://www.hu.nl/onderzoek/onderzoek/lectoraat-maakt-podcastserie-verklaring-omtrent-gedrag

Afbeelding van Gundula Vogel via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?