LVB doet mee!

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Een grote groep Nederlanders heeft een licht verstandelijke beperking, ook wel bekend als LVB

Er zijn ongeveer een miljoen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) in Nederland. Onze maatschappij is te complex en te snel voor hen. Zij hebben voortdurend te maken met onbegrip. Ook worden ze overschat, met soms grote problemen tot gevolg. Hoe zorgen we ervoor dat deze mensen gewoon mee kunnen doen aan de samenleving? Hoe nemen we de obstakels weg en voorkomen we uitsluiting?

Deskundigen

Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben vaak op verschillende levensterreinen begeleiding nodig: in het onderwijs, in hun woonsituatie, op de arbeidsmarkt. Zij lopen een groter risico om in de problemen te komen door schulden, verslaving of uitbuiting.

Professionals uit de zorg, onderwijs, politie, justitie, gemeentes, maar ook ervaringsdeskundigen leggen uit wat ervoor nodig is zodat mensen met een LVB gewoon mee kunnen doen. Zij spreken zich uit over uiteenlopende thema’s, zowel de kansen als de risico’s. Zij geven tips, delen hun ervaring en visies. Een schat aan informatie voor iedereen die te maken krijgt met mensen met een LVB. Een LVB-vriendelijke samenleving begint bij ons allen.

Vertoningen

Nieuw seizoen! Vier landelijke livestream talkshows over LVB in de samenleving. We laten te veel mensen met een licht verstandelijke beperking in de kou staan. Dat moet anders! Maar hoe?

In vier livestream talkshows zoeken we naar inspirerende voorbeelden. Wat kunnen we veranderen om mensen met een LVB volwaardig mee te kunnen laten doen aan de samenleving? Voor iedereen die werkt met mensen of de lokale samenleving mee inricht. Na je aanmelding krijg je de link een week voor de uitzending toegestuurd. Wil je bij een opname aanwezig zijn? Dat kan! Stuur ons dan een bericht.

Klik voor meer informatie en de website

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?