Mandy en Elena in gesprek over de waarde van maatschappelijk werk

daa9b9f9-7013-4663-ada1-5d4a3f424b87

De waarde van maatschappelijk werk

Mandy heeft een inspirerend gesprek met Elena Nabatova, manager bij Participe.

Participe kreeg samen met de gemeente Amstelveen zeven weken geleden een unieke, bijzondere en sociale opdracht: het opvangen van Oekraïense vluchtelingen die uit het oorlogsgebied kwamen. Vooral vrouwen, kinderen en een paar ouderen. Maar niet alleen Participe kreeg deze opdracht, wij allemaal. Elena zorgde met een team van 15 mensen voor een warm ontvangst in een veilige omgeving. Elena en haar man stonden die avond klaar als vertaler.

Hoe heeft zij de verbinding hierin met anderen gezocht? Door haar netwerk erbij te betrekken. Elena: “Iedereen voelde dat de nood hoog was en wilde meteen helpen. Vanuit de gemeente, maar ook vrijwilligers, bewoners en mensen uit andere culturen. We doen het allemaal samen.” Hoe mooi dat deze mensen die veel drama hebben meegemaakt nu op een positieve manier afgeleid worden? Door ze te knuffelen, sport te regelen voor jongeren, Nederlandse les te geven, spelletjes te doen. Die gezamenlijke drive is enorm.

Wat is Elena haar kracht? Omdat ze zelf uit Rusland komt, kan ze snel schakelen tussen de Nederlandse samenleving en Oekraïense nood. Ze pakt door, denkt praktisch, maar altijd vanuit verbinding.

Elena: “In de grootheid van de crisis komt de goedheid van de mens naar boven. Die menselijkheid verbindt ons.”

Luister naar deze hartverwarmende podcast van Elena en Mandy.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »