Podcast #De waarde van maatschappelijk werk

De waarde van maatschappelijk werk

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Mandy en Elena in gesprek over de waarde van maatschappelijk werk


Mandy heeft een inspirerend gesprek met Elena Nabatova – manager bij Participe – over de waarde van maatschappelijk werk.

Participe kreeg samen met de gemeente Amstelveen zeven weken geleden een unieke, bijzondere en sociale opdracht: het opvangen van Oekraïense vluchtelingen die uit het oorlogsgebied kwamen. Vooral vrouwen, kinderen en een paar ouderen. Maar niet alleen Participe kreeg deze opdracht, wij allemaal. Elena zorgde met een team van 15 mensen voor een warm ontvangst in een veilige omgeving. Elena en haar man stonden die avond klaar als vertaler.

Hoe heeft zij de verbinding hierin met anderen gezocht? Door haar netwerk erbij te betrekken. Elena: “Iedereen voelde dat de nood hoog was en wilde meteen helpen. Vanuit de gemeente, maar ook vrijwilligers, bewoners en mensen uit andere culturen. We doen het allemaal samen.” Hoe mooi dat deze mensen die veel drama hebben meegemaakt nu op een positieve manier afgeleid worden? Door ze te knuffelen, sport te regelen voor jongeren, Nederlandse les te geven, spelletjes te doen. Die gezamenlijke drive is enorm.

Wat is Elena haar kracht? Omdat ze zelf uit Rusland komt, kan ze snel schakelen tussen de Nederlandse samenleving en Oekraïense nood. Ze pakt door, denkt praktisch, maar altijd vanuit verbinding.

Elena: “In de grootheid van de crisis komt de goedheid van de mens naar boven. Die menselijkheid verbindt ons.”

Luister naar deze hartverwarmende podcast van Elena en Mandy via de onderstaande widget of deze link.

Beluister meer podcasts

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?