Oproep Movisie voor blijvende inzet op open en tolerante samenleving

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Laat aanslagen geen splijtzwam veroorzaken

Artikel 30 oktober 2020

In Frankrijk zijn onlangs vier mensen op een gruwelijke manier om het leven gebracht en recentelijk is ook in Wenen een aanslag gepleegd. Terroristische wandaden gepleegd door individuele daders die claimen de ware islam te vertegenwoordigen. De moorden kunnen niet anders dan onze afschuw wekken. We leven mee met de nabestaanden.

Het gevaar is nu dat – zeker in deze vanwege covid-19 al onzekere en turbulente tijden – de gebeurtenissen als een splijtzwam werken in de samenleving. In Frankrijk en in andere landen, waaronder in Nederland. Dat burgers en groepen burgers tegenover elkaar komen te staan, tegen elkaar worden uitgespeeld. Moslims en niet-moslims, gelovigen en niet-gelovigen, jongeren en ouderen, arm en rijk, ziek en gezond.

Dit kan ondermijnen wat ons lief is: diversiteit, wederzijds respect, solidariteit. Dat mogen we niet laten gebeuren. Door in gesprek te blijven, kunnen we ieders perspectieven op de waarheid op een vreedzame manier de ruimte geven en waar mogelijk met elkaar verbinden. 

Movisie zal zich voor deze maatschappelijke dialoog en voor alle andere initiatieven met hart en ziel blijven inzetten. Daarnaast gaan onze inspanningen onverminderd door om samen met partners kennis en praktische methoden te blijven ontwikkelen en te delen. Bijvoorbeeld over wat werkt bij het voorkomen en tegengaan van discriminatie en polarisatie. We moeten ons hart warm en ons hoofd koel houden. Laten we ons blijven inzetten voor een open, vrije en tolerante samenleving. Doe met ons mee!

Janny Bakker-Klein (bestuurder), mede namens de medewerkers van Movisie

#SamenSterker

Steun je onze oproep en wil je graag jouw naam of organisatie vermeld zien? Laat ons dat weten via webredactie@movisie.nl

https://www.movisie.nl/artikel/oproep-movisie-blijvende-inzet-open-tolerante-samenleving

Afbeelding van Ashely Barli via Pixabay

Ontdek meer

Regelhulp
Website

Regelhulp

Leestijd: < 1 min. Het regelen van hulp, zorg of ondersteuning kan soms lastig zijn. Weet u niet goed waar u moet zijn of

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?