Persbericht Sociaal Domein Festival Werkgeluk

Delen op Social Media

Leestijd: 3 min.

Nieuw initiatief in Noord-Nederland

SOCIAAL DOMEIN ONLINE WERKGELUK FESTIVAL OP 27 SEPTEMBER IN MEPPEL

Twee sociale adviseurs uit Drenthe hebben een nieuw initiatief ontwikkeld. Ze willen sociale mensen die in het sociaal domein werken, actief verbinden door samen kennis te delen en samen vraagstukken op te lossen. Daarom organiseren ze het Sociaal Domein Online Werkgeluk Festival op 27 september in Meppel.

Begin 2019 zijn Mandy Peper (29) uit Meppel en Summer Koster (36) uit Assen het platform Sociaal Domein Online gestart. Het wordt een plek waar professionals, gemeenten, onderwijs en zorginstellingen samen kunnen komen om vraagstukken op te lossen. ‘Ons motto is verbinden, samenwerken en samen kennis delen’, aldus initiatiefnemer Summer Koster.

Om dit motto kracht bij te zetten organiseert Sociaal Domein Online haar festival in de Week van het Werkgeluk op 27 september. Met inspirerende workshops en sprekers voor iedereen die werkzaam is in het sociaal werk. Het Sociaal Domein Online Werkgeluk Festival is nieuw in Noord-Nederland. De organisatoren hopen alle sociale organisaties en gemeenten te verbinden die met dezelfde vraagstukken worstelen.

Er zijn grote tekorten in het sociaal domein. De vraagstukken zijn groot. Voor welke opdracht staan we met elkaar? Wat hebben we daarvoor nodig? Het festival gaat over verbinden, werkgeluk en inspiratie.
We hopen dat het Sociaal Domein Online Werkgeluk Festival een succes wordt. We kiezen voor Meppel omdat we vinden dat we iets in Noord-Nederland moeten organiseren. Vaak worden dergelijke initiatieven in het westen of het midden van het land georganiseerd. Ook in Noord-Nederland is veel kennis aanwezig, laten we die met elkaar aanboren!

Het Sociaal Domein Online Festival Werkgeluk wordt op 27 september in Meppel georganiseerd. Het is bedoeld voor alle professionals binnen het sociaal domein.Werk jij als jeugd-, WMO-, inkomens-, of participatieprofessional? Of als adviseur, trainer, docent, manager, opleider sociale studies, opbouwerker, jongerenwerker, zorgaanbieder, hulpverlener, consulent, schuldhulpverlener, jeugdhulp-professional of ervaringsdeskundige? Er zijn minimaal twaalf workshops over innovaties en werkgeluk. Ook zijn er organisaties aanwezig die hun kennis en ervaring met je kunnen delen.

Kijk voor meer informatie over festival en workshops op https://sociaaldomeinonline.nl/festival.Je kunt ook mailen naar info@sociaaldomeinonline.nl.

Waarom dit festival?

Verbinden, samenwerken en inspireren staan centraal. Ondanks het feit dat mensen in de hulpverlening en jeugdzorg hard en veel werken. zijn er grote tekorten. Laten we onze kennis verbinden en ons verenigen voor de opdrachten die we hebben. Een samenleving maak je samen en de sociale professional kan daar een groot aandeel in hebben. We willen die professional inspireren. We willen een verbinding tot stand brengen tussen organisaties, onderwijs en sociale professionals. Samen kom je verder!

Wat is Sociaal Domein Online?

Sociaal Domein Online is een online platform voor onderwijs, gemeenten, zorgaanbieders, adviseurs, zorgverleners, ervaringsdeskundigen en consulenten. Op dit platform delen we kennis met elkaar, bouwen we samen aan casuïstiek, geven we advies en kunnen we informatie over de nieuwste technologie rond het sociaal domein vinden.

Je kunt dus ook linken met collega-professionals en aanbieders. En als je iets specifieks zoekt, kun je een oproep doen. Als je een professional bent met hart voor het sociaal domein, kun je je diensten via het platform aanbieden.

Sociaal Domein Online is een platform voor kennis, vraag en aanbod en samenwerken. De kennisbank voorziet de deelnemers van informatie, actualiteiten en feiten.

Wie zich aanmeldt als lid van Sociaal Domein Online, krijgt toegang tot het onderdeel Verbinden. Hier kun je jouw vraagstuk, idee, hulpvraag of je expertise delen. Ook heb je de mogelijkheid in contact te komen met collega’s binnen het sociaal domein, de activiteit binnen de verschillende groepen te volgen en zo een bijdrage te leveren aan een sociaal domein in verbinding.

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?