Podcast #49 – BREAKING NEWS

Sociaal Domein Online

Delen op Social Media

Leestijd: 3 min.


Sociaal Domein Online & Quoratio Groep gaan samen verder!


Vier jaar geleden begon Sociaal Domein Online (SDO) met een duidelijke ambitie: hoe gaan we meer verbinding binnen het Sociaal Domein creëren? Hoe brengen we een positief geluid in een wereld waar dat soms ver te zoeken is? En hoe leveren wij een bijdrage aan het werkgeluk van alle professionals die iedere dag weer voor de inwoners klaarstaan?

De afgelopen jaren hebben Summer Koster, Mandy Peper en het team met veel plezier en energie mooie dingen bereikt met Sociaal Domein Online. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van SDO, waaronder het bouwen van het platform, het delen van kennis en het betrekken van waardevolle verbinders en partners.

Nieuwe fase


Eind vorig jaar merkten Summer en Mandy dat SDO toe was aan een nieuwe fase met een frisse blik. Hierdoor konden zij zich gaan concentreren op nieuwe uitdagingen. Ze wilden hun missie graag overdragen aan een partij die SDO’s visie deelt en verder kan uitbouwen.

Rik Wolting, werkzaam bij Quoratio – Sociaal Domein & Uitkeringen (SDU), nam contact op met Mandy en Summer. De drie kenden elkaar niet, maar hun kennismaking was een positieve verrassing waarin er direct veel ideeën zijn uitgewisseld. Zo gelooft ook Quoratio – SDU in de kracht van samenwerken, verbinden, kennis delen en het belang van persoonlijke ontwikkeling.

Quoratio – Sociaal Domein & Uitkeringen


Quoratio SDU is een detacherings- en consultancybureau dat zich heeft specialiseert in de Sociale Zekerheid. Het bedrijf is in 2021 opgericht als onderdeel van de Quoratio Groep. Quoratio SDU is gestart met de detachering van Backoffice-specialisten, maar is nu ook actief op het vlak van Consulenten, Functioneel Beheer, Contractmanagement en Consultancy. De organisatie heeft inmiddels meer dan 100 professionals in dienst en is actief door heel Nederland.

Hoe onderscheiden zij zich als organisatie?


Rik Wolting: “We kijken verder dan het cv en juist naar de capaciteiten, competenties en motivatie van kandidaten. Verder onderscheiden wij onszelf door begeleiding te geven vanuit de inhoud, het zorgen voor diversiteit in opdrachten binnen verschillende wettelijke kaders en de aandacht voor kennis en soft skills. Hierdoor zien we dat onze professionals breed inzetbaar zijn, snel een belangrijke bijdrage kunnen leveren bij opdrachtgevers en het verschil maken voor de inwoner.”

Overname


Het werd al snel duidelijk: Quoratio – Sociaal Domein & Uitkeringen neemt Sociaal Domein Online over. SDO blijft het platform dat zich richt op het inspireren, het verbinden en het delen van kennis voor professionals in het Sociaal Domein. Wij waren en blijven gepassioneerd over het delen van nieuwe inzichten, het benadrukken van het belang van maatwerk en het in de schijnwerpers zetten van prachtige initiatieven. Naast een vacaturebank met aansprekende vacatures starten we deze zomer ook met een opleidingsbank. SDO is een levend platform dat zich blijft ontwikkelen. Summer, Mandy en andere teamleden blijven hierbij betrokken.

Summer: “Het is ook een proces geweest. Wat is er nodig, wat willen we veranderen, wat heeft onze missie nodig en wat willen onze persoonlijkheden? Het is een mooi resultaat, waardoor ik mij nu juist kan richten op het opbouwen van Reflectielab”

Mandy: “Ik ben heel blij dat ik me weer volledig ga inzetten op leuke dingen: verbinden, inspiratie, gesprekken voeren met mensen en innovatie. De organisatorische vraagstukken liggen nu bij Quoratio. Het is uiteraard even wennen, want je zorgt 4 jaar voor je kindje en dan moet je loslaten.”

Rik: “We gaan verder om vanuit het gezamenlijke doel een nog groter verschil te maken in het Sociaal Domein. Ik ben blij dat we dit samen doen.”

Luister naar de hele podcast om Rik beter te leren kennen, meer te weten te komen over de raakvlakken, mooie inzichten en visies op het Sociaal Domein!

Heb je een idee, zie je een kans of samenwerking? Neem contact met ons op!

Veel luisterplezier!

Gebruik de onderstaande widget of beluister de podcast via deze link op Spotify.

Beluister meer podcasts

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?