Samenwerken door te verbinden: Werkplaatsen Sociaal Domein

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Online tour. Afgelopen week hebben we een mooie online ontmoeting gehad met de voorzitter van de werkplaatsen sociaal domein. Bedankt voor het leuke gesprek Erna Hooghiemstra.

Sinds 2020 zijn er werkplaatsen sociaal domein actief. Oorspronkelijk waren het er 14 maar inmiddels zijn er 15 actieve werkplaatsen sociaal domein. Mooi om te horen dat de 15 werkplaatsen actief bezig zijn om kennis, innovatie te delen. Wij zijn nieuwsgierig naar alle mooie nieuwe initiatieven. Ken jij de werkplaatsen al? En zouden de werkplaatsen ook iets voor jouw sociale team of organisatie kunnen betekenen? Neem dan vooral contact op!

De Werkplaatsen Sociaal Domein bestaan al ruim 10 jaar en zijn vanaf 2020 officieel van start gegaan met weer een nieuwe periode van drie jaar. Alle Werkplaatsen hebben met hun partners een agenda vastgesteld, waarin praktijkvragen uit de eigen regio centraal staan. Een belangrijk focuspunt in de periode 2020-2022 is een nog nauwere samenwerking met elkaar en met landelijke kennisinstituten, zoals de kennisinstituten die zijn aangesloten bij de Kennisalliantie Maatschappelijke Zorg en Ondersteuning (KAMZO). Het aantal Werkplaatsen is ook uitgebreid, nu ook de Christelijke Hogeschool Ede is aangesloten. De Werkplaatsen zijn nu actief in 15 regio’s in Nederland.

Meer informatie over de werkplaatsen?

Mandy Peper, Summer Koster, Erna Hooghiemstra

Ontdek meer

De regels en de rek
Boekentip

De regels en de rek

Leestijd: 2 min. Balanceren tussen ruimte en houvast in organisaties Regels. Veel mensen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. We hebben steeds complexere systemen

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?