Sociaal werk..werkt!

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

maandag 10 juni 2020 de online inspiratie sessie van Participe. Wil je enkele highlights van het inspiratie dialoog teruglezen, we delen ze graag.

Tijdens de online inspiratiedialoog hebben we met elkaar verkend welke mogelijkheden het sociaal werk allemaal heeft en welke prachtige initiatieven er opgetuigd kunnen worden in het sociaal werk. Het belangrijkste uitgangspunt is dat we met elkaar vooral moeten investeren in het sociaal werk en in de samenwerking die daarin mogelijk is Participe Amstelland heeft een zeer betrokken wethouder, die regelmatig binnen het sociaal werk een kijkje komt nemen. Het belang van het sociaal werk staat daarmee op de kaart en geeft ook mogelijkheden om te verbinden en te ontwikkelen.

Graag nemen we jullie mee naar de mooie initiatieven en uitkomsten van het sociaal werk van Participe Amstelland;

  • Kookcafe; van kookcafe en gezamenlijk koken naar ouderbetrokkenheid, zelfredzaamheid
  • Helpende hand; samenwerking en verbinding in de wijk op basis van allerlei interesses om zo eenzaamheid te verminderen.
  • Financieel cafe; laagdrempelige inloop in samenwerking met Humanitas voor financiële vraagstukken
  • Bijspringen en versterken; volwaardig burger in de wijk; community building.

Wil je meer weten over deze initiatieven, neem dan even contact op dan verbinden we je aan de sociaal werkers, organisatie en projectleider.

Kookcafe
Deelnemers van de inspiratie dialoog.

Na afloop konden deelnemers gegevens uitwisselen om over en weer mooie verhalen van het sociaal werk te delen en zo kruisbestuiving te realiseren. Bedankt voor jullie inspiratie, wij zijn nieuwsgierig naar het vervolg.

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?