Transformatie begint bij jezelf – Cynthia Schenk

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Transformatie begint bij jezelf. 

Cynthia Schenk is verbinder bij sociaal domein online en werkt al 25 jaar als zelfstandige in de zorg en het sociaal domein. 

Ze houdt zich vooral bezig met transformatie en gedragsverandering in organisaties en als persoonlijk coach. 

Cynthia: Samen met een gedreven team werken we aan het programma Transformatieagenda Jeugdhulp regio Groningen. We jagen de transformatie in deze jeugdhulpregio aan, door te verbinden, faciliteren en te sturen op resultaten. Integraal werken, samenwerken, leren en (zelf) reflectie staan voor mij centraal. Samenwerken en leren lukt niet zonder vertrouwen. Een belangrijke voorwaarde om te komen tot de o zo gewenste transformatie. Het vergroten van vertrouwen  is een rode draad in ons programma. Vanuit ons programma zeggen we: “de transformatie begint bij jezelf.” Je hebt er zelf invloed op. De eerste stap is aandacht en vertrouwen in jezelf. Om vervolgens aandacht en vertrouwen aan de ander te kunnen geven. 

Vanuit ons programma besteden we hier op allerlei manieren aandacht aan. In projecten, kennistafels, leernetwerken, themabijeenkomsten. Met betrokken organisaties op casusniveau, tactisch niveau maar zeker ook op strategisch niveau. 

Aandacht en Vertrouwen….. Ze klinken als twee softe woorden, maar ze zijn knetterhard. Vertrouwen is iets fundamenteels en tegelijkertijd zo complex. Hier kan geen stelselwijzing, structuurverandering of inkoopmodel tegenop. Als ik aan onze partners en inwoners vraag wat zij onder vertrouwen verstaan krijg ik altijd verschillende antwoorden. Het vraagt veel nieuwsgierigheid, tijd en oprechte aandacht. Werken vanuit vertrouwen…..Het is soms ontzettend moeilijk. Maar ik kies ervoor. Ik wil niet anders meer. En het maakt mijn werk zoveel leuker. 

Ik gun iedere hulpverlener, bestuurder, client, leerkracht en andere collega’s  dat ze op basis van vertrouwen kunnen werken. Wie geef jij vandaag oprechte aandacht en vertrouwen?  

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?