Van waanzin naar wijsheid

Afbeelding1

In dit boek vertelt Iris van Zomeren haar indrukwekkende levensverhaal. Een verhaal over een zeer onveilige jeugd met misbruik en mishandeling binnen het gezin, traumatische ervaringen met een pedoseksueel en de verwoestende gevolgen van pesten op school. Zij is nergens veilig en kan alleen overleven door zich op te splitsen in meerdere persoonlijkheden.

Na twee extreem heftige ervaringen komen de wortels van haar trauma meer en meer bloot te liggen. Ze laat zich hierdoor niet afschrikken en gaat de confrontatie aan met haar verleden. Door middel van een intens therapieproces (met o.a. Somatic Experiencing) daalt ze samen met haar therapeuten af in de verschillende persoonlijkheden en ontdekt ze wat ze voor haar gedragen hadden. Hierdoor ontstaat langzaam maar zeker een proces van integratie en herstel.

Het is een boek geworden dat naast haar levensverhaal ook heel veel inzichten aanreikt, bijvoorbeeld over de mechanismes van trauma. Daarnaast schrijft ze onder andere over overdrachtsgevoelens en het werken met deelpersoonlijkheden. Ook spirituele inzichten komen ruimschoots aan bod.

Dit vlotlezende boek is beslist geen zwaar boek, omdat het ondanks alle heftigheden beschouwend – met een zekere afstand – geschreven is. Verschillende therapeutische benaderingen worden aan de hand van haar eigen ervaringen zo helder en zo eenvoudig mogelijk uitgelegd. Mede daardoor is het bijzonder geschikt voor zowel therapeuten als cliënten. Met haar boek hoopt Iris anderen er op te wijzen dat trauma niet per se iets is waar je maar mee moet leren leven, maar dat er effectieve benaderingen zijn die kunnen helpen om een trauma (van binnenuit) te doorzien, te doorvoelen en te doorleven.

Van waanzin naar Wijsheid is te bestellen bij elke Nederlandse boekhandel en bij verschillende boekhandels in België. Ook is het te bestellen bij bol.com en bij uitgeverij Elikser.                                     

LinkedIn
Facebook
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »