Waar moet steeds betere jeugdhulp in gezinshuizen aan voldoen?

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Meneer Steenis & de Gezinshuizen is een podcast over steeds betere jeugdhulp in gezinshuizen. In de eerste twee afleveringen van deze audiodocumentaire gaat Wiebe van Steenis (consultant sociaal domein) op bezoek bij het gezinshuis van Priscilla en Jonathan. Daar spreekt hij onder meer met gezinshuiskinderen, met de kinderen van Priscilla en Jonathan en met de biologische moeder van een van de gezinshuiskinderen.

Meneer Steenis is met Roos mee naar de paarden van de dagopvang waar ze naartoe gaat. Roos is een van de twee gezinshuiskinderen van Jonathan en Priscilla. Op de vraag hoe haar basisschooltijd voor haar geweest was, antwoordt ze: ‘Ik kon nooit afspreken met vriendinnen, omdat ik eigenlijk altijd heel veel bij mijn moeder moest zijn.’ Het is de start van ‘het verhaal’ van de nog jonge Roos die op 8-jarige leeftijd haar moeder een borstkanker verloor.

Het is ook de start van het verhaal van een podcast die een bijzonder beeld schetst over hoe niet alleen gezinshuisouder Priscilla een bijzondere plek innam in het leven van Roos, maar hoe dit andersom ook het geval was. ‘Heel langzaamaan begint ze zich open te stellen. Wat het bijzonderste moment met Roos tot nu toe was op het moment dat mijn moeder was overleden. En dat zij mij begon te troosten’, vertelt Priscilla.

Naast Roos en Priscilla komen ook de kinderen van Priscilla aan het woord. En vertellen experts over hoe zij vanuit verschillende perspectieven aan steeds betere jeugdhulp in gezinshuizen werken. Er volgen nog vier afleveringen, die bij 2 andere gezinshuizen (met verschillende problematiek) worden gemaakt. Vanwege de coronamaatregelen staan deze nog in de wacht. Wilt u de eerste twee podcasts luisteren klik dan zeker op onderstaande link.

TEKST: redactie – Door Ismay Gossen

https://hartvoordejeugd.online/waar-moet-steeds-betere-jeugdhulp-in-gezinshuizen-aan-voldoen/

Afbeelding van Quebble_nl via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?