Waarom sociaal werkers meer tijd voor zichzelf kunnen gebruiken

shoes-434918_1280

Veel mensen hebben een zwaar jaar achter de rug, zo ook professionals in het sociaal domein. De coronacrisis hakte erin en zorgde voor een fors hogere werkdruk. Des te belangrijker dus om zo nu en dan te ontspannen en even op adem te komen. Daarom wordt morgen (18 juni) de eerste Hush Day gevierd, een dag om goed voor jezelf te zorgen.

Het afgelopen jaar bereikten de verzuimcijfers in de zorg en welzijnssector een hoogtepunt, bleek onlangs uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek. In de afgelopen achttien jaar waren die cijfers nog nooit zo hoog als nu. Ook psychische hulpverleners kregen het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren, concludeerde het Trimbos-instituut. De werkdruk nam toe en er was sprake van mentale vermoeidheid en verslechterde gezondheid.

Hush Day

Met andere woorden: sociaal werkers hebben er alle baat bij om regelmatig (en zeker nu) stil te staan bij hun eigen welzijn en tijd vrij te maken voor zelfzorg. En dat geldt overigens voor iedereen. Wellicht kan Hush Day, dat morgen (vrijdag 18 juni) voor het eerst plaatsvindt, een goed moment zijn om daarmee aan de slag te gaan. De dag is een initiatief van de Hush Hour Fondation en dient als ‘moment om op adem te komen en voor jezelf te zorgen’, aldus de organisatie.

https://www.zorgwelzijn.nl/waarom-sociaal-werkers-meer-tijd-voor-zichzelf-kunnen-gebruiken/

Afbeelding van lisa runnels via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »