Podcasttip! Samenwerken bij botsende belangen

Sfeerimpressieafbeeldingen festival (8)

Summer vertelt over dit belangrijke en intrigerende onderwerp.

Want hoe blijf jij – in jouw rol als sociale professional – samenwerken terwijl er een verschil is in verwachtingen? Hoe ga jij om met weerstand? En hoe kom je, bij botsende belangen, tot samenwerken? Dat vraagt soms om een lange adem. Eerst naar de basis: maak contact van mens tot mens. Geef aandacht en ga voor die verbinding. Ook als iemand iets eist, als het ingewikkeld is of omdat het om een vraagstuk gaat die iets anders van jou vraagt.

Soms zijn we geneigd om direct op die weerstand te reageren. Maar die weerstand van de ander is eigenlijk een aanwijzing voor jou dat er een andere wens of behoefte is. Wat vraagt iemand nou daadwerkelijk aan jou? Maak het bespreekbaar. Wees nieuwsgierig en stel vragen. Wat wil iemand nou echt? Belangrijk om een fundament te leggen door te investeren in het contact. En neem iemand mee in wat de opties zijn en wat je samen kunt doen. Met het gegeven dat er misschien een botsend belang is. Vertel niet wat je niet kunt doen, maar wat je wél kunt doen.

Summer vertelt hier uitgebreid over, staat stil bij de 12 vormen van weerstand van Kagan & Schlosberg en geeft hele nuttige en direct toepasbare tips.

Heb je 25 minuten de tijd? Luister dan vooral naar deze podcast! Het levert je veel op.

En… een boekentip: “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »