Wijkfunctionarissen verward gedrag in twee Hengelose wijken

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

11-09-2020

Sinds 1 september 2020 kent Hengelo twee wijkfunctionarissen die ondersteuning bieden aan mensen met verward gedrag. De inzet van deze wijkfunctionarissen moet ertoe leiden dat een crisissituatie wordt voorkomen.

Toenemende problematiek
Het komt steeds vaker voor dat mensen met verward gedrag overlast veroorzaken. Vaak zijn deze mensen al bekend in de buurt, bij politie of organisaties. Met de inzet van de wijkfunctionaris verward gedrag wil de gemeente Hengelo voorkomen dat iemand in crisis raakt. Dit doen ze door eerder passende ondersteuning te bieden.

Ervaren
De wijkfunctionarissen van Wijkracht en Ixta Noa, gaan vanaf 1 september 2020 deze mensen opzoeken. Ze gaan kennismaken en vragen hoe het met iemand gaat. Ze proberen dat wat nodig is te doen om een crisissituatie te voorkomen. Daarvoor leggen ze ook contact met mensen in de omgeving. Buurtgenoten hebben een belangrijke signalerende rol. Ook heeft de wijkfunctionaris contact met mensen die in het verleden verward waren. Bij deze mensen houdt de wijkfunctionaris een vinger aan de pols om zo een terugval te voorkomen. De wijkfunctionarissen zijn actief in de wijken Klein Driene en Hengelose Es Noord.

De functionarissen
Chantal Wiggers (Wijkracht) en Marcel Schepers (Ixta Noa) zijn aangesteld als Wijkfunctionarissen. 

Pilot
Het gaat om een pilot die mogelijk wordt gemaakt door een subsidie van ZonMW. Wijkracht  en Ixta Noa hebben samen met de gemeente Hengelo, Tactus en Mediant succesvol een projectsubsidie aangevraagd bij ZonMW.

https://www.wijkrachthengelo.nl/nieuws/actueel/artikel/wijkfunctionarissen_verward_gedrag_in_twee_hengelose_wijken/%E2%80%A6

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?