Agressievrij werken in jeugdhulp?

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Oproep! Wij zijn op zoek naar meedenkers voor het initiatief Jeugdhulp. Alles in het werk. Het doel van dit project is samen te onderzoeken hoe we agressie in jeugdhulp kunnen verminderen en hoe we jou, je collega’s en organisaties kunnen helpen hier beter mee om te gaan. Jóuw kennis en ervaring kan hierin het verschil maken. Heb je interesse of wil je meer weten? Meld je aan!

Succesvolle praktijken met elkaar delen
Veel organisaties werken al aan oplossingen en verbeteringen. We willen de impact hiervan vergroten door organisatie-overstijgend van elkaar te leren. Succesvolle praktijken kunnen we met elkaar delen en de sector zo versterken. Want hoe lukt het wel? Wat zijn de succesvolle ingrediënten om professionals te ondersteunen, zodat ze graag in deze sector blijven werken? Om zich goed opgeleid en krachtig voelen? Om hulp te vragen als het nodig is? Om te gaan met situaties van agressie, deze te verminderen en te voorkomen waar het kan? Deze inzichten zijn broodnodig voor een gezonde sector.

Gezocht: enthousiaste meedenkers
Daarom zoeken we voor dit project enthousiaste meedenkers, professionals die werkzaam zijn in de sector jeugd. Mensen die als jeugd- en/of hr-professional of als beleidsadviseur veel affiniteit hebben met dit thema. Voor de teamstelling letten we op een goede balans tussen de ervaring en kwaliteiten van collega’s. Met een zo goed mogelijke landelijke spreiding bij jeugdhulporganisaties en gecertificeerde instellingen. Goed nieuws: projectleden hebben we inmiddels gevonden. Zij gaan zich hier gedurende 9 maanden (binnen hun huidige dienstverband) gemiddeld een dagdeel per week voor inzetten.

Aanmelden als meedenker
Gaat dit thema je aan het hart, wil je wel bijdragen, maar heb je niet zoveel tijd? Meld je dan aan als meedenker van dit initiatief!  Vul onderaan de pagina het formulier in. De projectgroep kan je dan op ad-hocbasis vragen om mee te denken, uitnodigen om te reageren op ideeën of je ervaringen aan te dragen.

Expert gezocht
Binnen dit projectteam hebben we ook een bijzondere rol voor een expert die al volop met deze materie in de praktijk bezig is. Voor deze rol zijn extra uren inzet begroot.

Deze professional:

  • vertaalt opgehaalde werkende factoren naar een integraal werkmodel, instrument of advies
  • krijgt de coördinatie bij het selecteren en volgen van innovatieve pilots.
  • Analyseert recente incidenten. De analyses worden met het projectteam gevolgd en uitgevoerd
  • is analytisch, heeft ervaring als gedragsdeskundige, psycholoog of arbocoördinator uit jeugdhulp.

Procedure expert
Uit de aanmeldingen vormen we een team van zeven professionals, met een expert met extra taken. Uitgangspunt voor alle projectleden is dat je deelneemt vanuit je huidige functie en arbeidsovereenkomst. Het is daarom belangrijk dat je werkgever je aanmelding ondersteunt. Je werkgever ontvangt een vaste vergoeding voor de uren die je werkt aan dit project. We streven ernaar dat het team in het nieuwe jaar volop aan de slag kan gaan.

Wie zijn wij?
Aan de Arbeidsmarkttafel Jeugd werken vakbonden, Jeugdzorg Nederland en de Ministeries van VWS en JenV samen in projecten die ervoor moeten zorgen dat mensen in de jeugdhulp willen komen werken en blijven werken. Onder de noemer Jeugdhulp. Alles in het werk pakken wij op dit moment vijf thema’s aan. Agressie is een daarvan. De Arbeidsmarkttafel Jeugd vult het projectteam aan met expertise op het gebied van het maken van businesscases en communicatie.

Aanmelden
Help jij ons mee een stevige impuls te geven aan het voorkomen en verminderen van agressie in de sector? Meld je dan nu aan, met je cv en motivatie. In december gaan we verder met het selecteren van het team.

jeugdhulpallesinhetwerk.nl/oproep/oproep/

Afbeelding van truthseeker08 via Pixabay

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?