Beperkt zicht op slachtoffers seksuele uitbuiting

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Nieuws uit het jeugdveld

Hoewel het aantal meldingen van slachtoffers van mensenhandel in 2019 is toegenomen, is er beperkt zicht op bepaalde groepen kwetsbare slachtoffers. Zo blijft het aantal gemelde minderjarige slachtoffers van mensenhandel dalen. Volgens de Nationaal Rapporteur is het niet aannemelijk dat dit aantal werkelijk is afgenomen.

Het aantal meldingen van minderjarige slachtoffers nam af van 25 procent van alle meldingen in 2015, naar 8 procent in 2019.

Om meer zicht te krijgen op minderjarige slachtoffers van seksuele uitbuiting moet er volgens de Nationaal Rapporteur een effectieve integrale aanpak komen. Het is hierbij belangrijk jong slachtofferschap te voorkomen, al ontstane uitbuitingssituaties te signaleren en stoppen, en passende hulp te bieden.

Ook is er onderzoek nodig naar de rol van online platforms. Die faciliteren mensenhandel, maar kunnen ook een rol spelen in de aanpak van mensenhandel.

Bron: Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen

https://www.nji.nl/nl/Actueel/Nieuws-uit-het-jeugdveld/2020/Beperkt-zicht-op-slachtoffers-seksuele-uitbuiting

Afbeelding van Anastasia Gepp via Pixabay

Ontdek meer

Sociaal domein

Integraal samenwerken

Leestijd: 3 min. Integraal samenwerken in het sociaal domein Bij integraal samenwerken in het sociaal domein, staat de mens centraal. De mens in

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?