Beperkt zicht op slachtoffers seksuele uitbuiting

woman-3083390_640

Nieuws uit het jeugdveld

Hoewel het aantal meldingen van slachtoffers van mensenhandel in 2019 is toegenomen, is er beperkt zicht op bepaalde groepen kwetsbare slachtoffers. Zo blijft het aantal gemelde minderjarige slachtoffers van mensenhandel dalen. Volgens de Nationaal Rapporteur is het niet aannemelijk dat dit aantal werkelijk is afgenomen.

Het aantal meldingen van minderjarige slachtoffers nam af van 25 procent van alle meldingen in 2015, naar 8 procent in 2019.

Om meer zicht te krijgen op minderjarige slachtoffers van seksuele uitbuiting moet er volgens de Nationaal Rapporteur een effectieve integrale aanpak komen. Het is hierbij belangrijk jong slachtofferschap te voorkomen, al ontstane uitbuitingssituaties te signaleren en stoppen, en passende hulp te bieden.

Ook is er onderzoek nodig naar de rol van online platforms. Die faciliteren mensenhandel, maar kunnen ook een rol spelen in de aanpak van mensenhandel.

Bron: Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen

https://www.nji.nl/nl/Actueel/Nieuws-uit-het-jeugdveld/2020/Beperkt-zicht-op-slachtoffers-seksuele-uitbuiting

Afbeelding van Anastasia Gepp via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »