Coronarichtlijnen: handreiking voor vrijwilligersorganisaties

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

30 juni 2020

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen, daardoor kunnen vrijwilligersactiviteiten ook weer starten. Het is belangrijk dat organisaties maatregelen nemen om aan de richtlijnen van de overheid te voldoen. Met deze handreiking kunnen vrijwilligersorganisaties protocollen opstellen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wanneer een organisatie weer kan beginnen hangt af van het besluit van de overheid. Hierbij is het erg belangrijk dat de organisatie voldoet aan de basisregels om besmetting te voorkomen.

De handreiking en de bijbehorende toelichting, die vrijwilligersorganisaties kunnen gebruiken voor het opstellen van de eigen richtlijnen, is gemaakt door vereniging NOV en Movisie. Deze handreiking volgt de richtlijnen van het RIVM. Belangrijk daarin is dat mensen afstand kunnen houden. Dat is vertaald naar afstand in ruimte (1,5 meter) en in tijd (tijdslot voor ontmoetingen). Verder moeten organisaties de basisvoorwaarde bieden zodat iedereen zich aan de hygiëne maatregelen kan houden (bijvoorbeeld handen wassen en schoonmaken). Verdere versoepeling van de maatregelen van de overheid heeft ook gevolgen voor de eigen richtlijnen van de organisaties. De handreiking en de toelichting worden daarop aangepast. Kijk daarom regelmatig op deze pagina voor updates.

Handreiking coronarichtlijnen vrijwilligersorganisaties

Jaar 2020Uitgever(s) Movisie en NOVType Infographic

Download de volledige publicatie

Coronarichtlijnen vrijwilligersorganisaties – toelichting op de handreiking 1 juli 2020_0.pdf 415.41 KBHandreiking coronarichtlijnen vrijwilligersorganisaties-1juli.pdf 96.35 KB

https://www.movisie.nl/publicatie/coronarichtlijnen-handreiking-vrijwilligersorganisaties

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?