Focus Jeugd en gezin: Hoe een ‘nieuwe’ zorgaanbieder sterk is in verbinding met andere organisaties

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Op woensdag 13 februari zijn Mandy Peper en Summer Koster aangeschoven bij Focus, Jeugd en Gezin, Mens en Werk in Meppel. Focus is in 2016 gestart met een visie, waarin wonen en woonlocaties samengaat met ambulant begeleiden. Een oplossing om meer te ontschoten en dichtbij de jeugdige en jong volwassene te staan in het leven. Inmiddels heeft Focus 25 man personeel, 3 begeleid wonen locaties in Drenthe (Meppel, Emmen en Beilen) en begeleiden ze een hoop jeugdigen, jongvolwassenen ambulant.

Bijzonder is dat Focus elk jaar minimaal 4 netwerk bijeenkomsten organiseert, waarin allerlei netwerkpartners en organisaties gevraagd wordt om te vertellen over hun vak en rol in de ketensamenwerking. Zo zijn er bijeenkomsten geweest met ervaringsdeskundigen en het UWV. Focus probeert hierin juist voor de jongvolwassenen met gestapelde problematiek overzicht te creëren in organisaties die betrokken zijn en een belang spelen in het leven.

Op dit moment zoekt Focus ook actief de samenwerking tussen jeugdigen en onderwijs, om elkaar meer te versterken en aan te schuiven bij een belangrijk ” systeem” voor jeugdigen. Immers een kind en jeugdige brengt een flinke periode op school door.

Elke kwartaal tijdens de laatste donderdag nodigt Focus je uit om deel te nemen aan de gratis netwerk bijeenkomsten om van elkaar te leren en de samenwerking te bevorderen. Eind April vind er weer een bijeenkomst plaatst; het thema laat nog even op zich wachten, maar uitnodiging volgt.

https://www.focus-jeugdengezin.nl/missie-en-visie

Van links naar rechts: Mandy Peper, Summer Koster, Oscar van der Weg en Erika van der Weg op locatie in Meppel (oprichters van Focus jeugd en gezin, mens en werk)

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?