Stress bij kinderen ” Window of tolerance”

Schermafbeelding 2020-02-13 om 14.22.45

Ben jij een professional werkzaam in het sociaal domein? Of in het onderwijs? of begeleid je misschien kinderen? Dan is het goed om te weten wat stress met de ontwikkeling van het kinderbrein doet en welke taak wij met elkaar hebben om de stress te reduceren.

Hierbij een filmpje van Augeo, over window of tolerance, ofwel zicht op de impact van stress, in reactievermogen en ontwikkeling. Welke inzichten haal jij uit dit fragment?

Bron Augeo
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

2 gedachtes op “Stress bij kinderen ” Window of tolerance””

  1. Mooi filmpje maar het gaat voor namelijk over de thuissituatie maar hebben jullie er wel is bij nagedacht dat de stress ook opgelopen kan worden op school waar wij ouders geen invloed op hebben.

    1. jazeker, ook voor Scholem is het belangrijk dat zij stress sensitief gaan werken en aandacht hebben voor dit thema. @Timmconsultancy biedt mooie trainingen aan voor het onderwijs. Is mogelijk een aanrader?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »