HART VAN VATHORST: WORDT DE DROOM GEREALISEERD?

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Hart van Vathorst begon enkele jaren geleden vanuit een droom: zou het mogelijk zijn om een leefgemeenschap te realiseren waar een betekenisvol leven centraal staat?


Waar ontmoeten, leven, groeien en geloven samengaan? Waar een bijdrage wordt geleverd aan de sociale samenhang in de Amersfoortse wijk Vathorst? Waar mensen anders naar elkaar leren kijken?

In maart 2016 heeft het initiatief Hart van Vathorst haar deuren geopend en namen bewoners en gebruikers erhun intrek. Het initiatief en het gebouw dragen beide de naam Hart van Vathorst. Vanaf ruim een half jaar vóór de feitelijke ingebruikname van het gebouw is het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, één van de drie lectoraten van Viaa, begonnen dit proces met onderzoek te begeleiden. Dit resulteerde in een nulmeting in 2015- 2016, waarin naar voren kwam hoe wijkbewoners tegen de Vathorster droom aankeken (Slendebroek-Meints &Jager-Vreugdenhil, 2016). In 2018 is een herhalingsmeting verricht en is aanvullend onderzoek gedaan naar een andere deelvraag van het project. Een droom van een initiatief wordt niet vanzelf werkelijkheid,zo blijkt ook uit de resultaten van deze effectmeting.

Download het volledige rapport voor inzicht in het onderzoeken en de onderzoeksresultaten

 

https://www.viaa.nl/onderzoek/

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?