Hartstilstand? SMS-verzoek tot reanimeren met HartslagNu!

HartslagNu_1

Een acute hartstilstand komt veel voor in Nederland. 300 gevallen per week buiten het ziekenhuis. Wat iedereen zo langzamerhand weet, is dat je er snel bij moet zijn. Want het hart weer op gang krijgen moet binnen 6 minuten gebeuren om ernstige letsel te voorkomen. Natuurlijk is er 112. Doordat tijd zo’n belangrijke factor is, hebben regionale ambulancediensten iets extra’s bedacht: HartslagNu.

Een hartstilstand krijgen terwijl je bij de dokter bent is zeldzaam. En wie helpt je, als je ergens aan de andere kant van het land op bezoek bent? HartslagNu geeft de oplossing: de app zorgt ervoor dat hulpverleners uit de buurt een oproepbericht krijgen, wanneer hun expertise acuut gewenst is. Het bericht wordt verstuurd naar hulpverleners die zich daadwerkelijk 6 minuten van het slachtoffers vandaan bevinden. Dit pushbericht laat de locatie zien, waar het slachtoffer zich bevindt. Het reanimeren kan beginnen terwijl de ambulance onderweg is.

HartslagNu is net gelanceerd. Landelijke dekking is er nog niet helemaal, maar dat is een kwestie van tijd. Kijk even op hartslagnu.nl welke 17 van de 24 regio’s al actief zijn. Een dergelijk systeem voor sms bestond al. Een pluspunt van vernieuwde versie is dat de app de locatie van de smartphone van de hulpverlener ziet. Hartslagnu is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Wil je burgerhulpverlener worden en je opgeven, kijk dan op hartslagnu.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »