Het gouden duo; wat kenmerkt hun unieke samenwerking?

ThankYou


Het gaat over Summer Koster en Mandy Peper. De initiatiefnemers van Sociaal Domein Online (SDO). Een vrolijk, gedreven en betrokken duo met een unieke samenwerking. Ze vullen elkaar naadloos aan, er is ruimte om fouten te maken, van elkaar te leren én ze waarderen elkaar zoals ze zijn. Wat een energie, motivatie en kennis en ervaring om het verschil te maken binnen het sociaal domein.

Achtergrond
Mandy is organisatiepsychologe en heeft verschillende functies gehad. Zo was zij cultuuradviseur binnen de zakelijke dienstverlening waarin ze transities begeleidde. Daarna begon ze als accountmanager bij een detacheringsbureau. Zo stroomde ze ook binnen bij het sociaal domein. Maar ook die baan bleek geen blijvende liefde. En dus begon ze haar eigen bedrijf op het gebied van detachering in het sociaal domein.

Summer is pedagoog en veranderkundige en werkte 14 jaar bij Jeugdzorg. Ze heeft als hulpverlener verschillende rollen gehad, maar ook als manager de beleidskant meegemaakt. Haar grootste drijfveer is professionals verbinden en kennis te delen. Daarom startte ze haar eigen bedrijf op het gebied van pedagogisch advies.

Dé ontmoeting en start van SDO
Hoe ontmoetten zij elkaar? Heel toevallig (het moest zo zijn) werden ze door anderen getipt om contact met elkaar op te nemen. En dat deden ze. Het was ‘liefde op het eerste gezicht’. Ze hielden contact. Summer zag op weg naar een weekendje weg naar Texel ‘het licht’. Er moet één sociaal domein platform komen waar alle onderwerpen samenkomen: kennis delen, samenwerken, inspiratie, werkgeluk, innovatie. En zo werd @Sociaal Domein Online en de bijzondere samenwerking tussen de twee dames geboren.

Wat zeggen ze over elkaar?
Summer over Mandy
Ze is een ster in procesoptimalisatie en techniek. Mandy is rustig, houdt overzicht. Ze kan perfect hoofd- en bijzaken onderscheiden. Wat ik enorm in haar waardeer is haar gave om niet te oordelen. Ze blijft objectief. Gaat de strijd niet aan: het is zoals het is. Ze is supergoed in gesprekken voeren en adviezen geven. Gewoon heel deskundig.

Mandy over Summer
Zij is dé creatieveling. Dat is haar kracht. Summer heeft altijd goede ideeën en ziet altijd mogelijkheden. Staat altijd open voor hoe iets wel kan. Ze is enorm gepassioneerd en gedreven in haar vak. Wil haar uitgebreide kennis en ervaring graag delen, met mensen samenwerken én mensen verbinden. Ze is authentiek en doet dat op een authentieke manier.

Missie Sociaal Domein Online
Samenwerken door te verbinden! Ze vinden het heel belangrijk dat professionals in het sociaal domein zich vaardig voelen om autonoom keuzes te maken. Om alle mogelijkheden binnen de kaders te zien en te benutten. Daarom pleiten zij voor meer reflectie, kennis delen én de dialoog tussen professionals en organisaties in het sociaal domein

2022
“Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden! We bouwen communities, richten ons op samenwerken en verbinden, ontwikkeling, werkgeluk en inspiratie. Er is nog zoveel te doen binnen het sociaal domein! En dat doen wij graag samen met jou!”

Geschreven door: Joyce Dantuma

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »