Inspiratie Big Panda en Tiny Dragon

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Je kunt het overal vinden. Bij Sociaal Domein Online zijn we geïnspireerd door Big Panda en Tiny Dragon. Misschien ken je ‘m al wel? Een boek waarin de reis van een kleine draak en grote panda te lezen is. Korte, maar krachtige wijsheden.

Misschien heb je ze al wel eens voorbij zien komen via onze sociale media. Of wellicht ben je aanwezig geweest bij een teamsessie, waarbij we een moment hebben stilgestaan bij deze inspirerende wijsheden. Wij zijn fan van de simpele wijsheden, momenten van reflectie en de eenvoud.

Het boek symboliseert zowel het kleine als het grote in jou. De rustige grote panda en de kleine onrustige draak. Herken je ze? We delen graag een aantal tips uit het boek die van toepassing kunnen zijn op je eigen werkgeluk, persoonlijke ontwikkeling en samenwerking.

Welke lessen hebben wij tot nu toe geleerd van Big Panda en Tiny Dragon:

  • We zijn allemaal mensen zijn met universele behoeftes, in ons hart zijn we gelijk.
  • Leven en werken is als een reis, onderhevig aan seizoenen en het gezelschap onderweg. Iedere individu ervaart de reis op haar eigen manier.
  • Als je verdwaald bent en niet weet wat te doen, dan zijn er altijd nieuwe inzichten, avonturen en lessen waar je van kunt leren.  
  • Er zijn altijd meer dingen die ons verbinden dan ons scheiden.
  • Onzekerheid is een gegeven, er zijn niet veel zekerheden in het leven.

Ontdek meer

Boekentip

Design Thinking

Leestijd: < 1 min. Design Thinking 1e druk is een boek van Guido Stompff uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024421435 Leer van designers

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?