Inspiratie: Omgaan met verbroken verbinding

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Laat deze corona tijd ook een tijd zijn waarin je je extra mag verdiepen in mooie onderwerpen en waarin reflectie meer aanbod komt. We attenderen je graag op deze zoom sessie.

Maaike Huisman organiseert op 17 april een gratis zoom sessie waarin zij dieper in gaat op verbinding, tussen mens en organisaties.

Deze reeks is tot stand gekomen op basis van het gedachtegoed van George Kohlrieser over leiderschap, verbinding, dialoog en werkelijke verandering. In zijn boek ‘laat je niet gijzelen’ laat Kohlrieser zien hoe je vrij kunt blijven van negatieve ervaringen uit het verleden. Voor veel mensen is de toekomst vooral een herinnering aan het verleden. Ze herhalen gedragspatronen die ze geleerd hebben in het verleden en projecteren deze op gebeurtenissen in het nu of in de toekomst.

In de eerste sessie maak je kennis met met de verbindingscirkel van Kohlrieser als krachtig en basaal concept voor het welkom heten en afscheid nemen van verbindingen die ertoe doen. Je ontdekt de zeven uitingen van verbroken verbindingen en de acht stadia van rouw. Je wordt uitgenodigd om te onderzoeken wat voor jou verloren is gegaan. Je leert de kracht van secure bases kennen en ontdekt manieren om jezelf en anderen in beweging te brengen. Wie of wat zijn jouw secure bases? Hoe helpen ze jou om je te verbinden?

In de tweede sessie ga je je verbinden met wat voor jou belangrijk is: jouw verlangen. Je gaat je verlangen visualiseren en maakt hiervan je eigen verhaal. Hoe ziet jouw verlangen eruit? Waar gaat dit verlangen over? Waarom is het belangrijk voor je? Juist in deze onzekere tijd waarin veel verbindingen – tijdelijk – stil liggen, is verlangen een belangrijke bron van energie. In deze sessie leer je hoe je van jouw verlangen een gemeenschappelijk doel kunt maken waar jij zelf en anderen zich betrokken bij voelen.

In de derde en tevens laatste sessie staan we stil bij het voeren van een effectieve dialoog en het beheersen van emoties. Hoe zorg je (online) voor verbinding? Hoe laat jij je raken? Hoe voer je een effectieve dialoog? Welke zaken blokkeren een dialoog en hoe kun je deze opheffen? Verder leer je in deze sessie de vijf stadia van emoties, vijf kernemoties en de waarde van emotionele intelligentie in organisaties.

Na afloop van deze serie heb je geleerd hoe jij vrij kunt blijven van psychologische gijzeling. Je begrijpt het belang van rouwen om verlies, en hoe dit doorwerkt in het aangaan van nieuwe verbindingen. Je hebt aan den lijve ervaren wat het is om je verbonden te voelen met jezelf, met de ander en met de wereld om je heen. Je begrijpt hoe jouw verlangen je levensvreugde geeft en je weet hoe je anderen hierbij kunt betrekken.

Ter inleiding op deze reeks, organiseer ik op 17 april a.s van 10.00u tot 12.00u een online Zoom sessie waarin je gratis kennis kunt maken met het thema. Wees welkom! 

Hartelijke groeten,

Maaike Huisman

Systemisch coach en organisatiebegeleider.

https://www.linkedin.com/events/zoomserie-omgaanmetverbrokenverbindingen/

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?