Platform Vakmanschap: Samen steeds beter worden

paper-3213924_1280

Om goede ondersteuning of hulp aan jeugd en ouders te bieden, werken professionals aan vakmanschap en professionalisering. Leren doen zij dagelijks op de werkvloer, in interactie met kinderen, ouders en jongeren en samen met collega’s. Daaromheen zijn tal van initiatieven en organisaties actief om het leren te ondersteunen.

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft het afgelopen jaar samengewerkt met professionals en alle Zorg voor de Jeugd-partners om het Platform Vakmanschap op te zetten. Hiermee is een plek gecreëerd die verbinding aanbrengt tussen al die initiatieven en die het ‘samen leren’ een stap verder brengt. Op het platform leren we van elkaar en worden we samen steeds beter.

Van en voor alle jeugdprofessionals

Van wijkteammedewerker tot leerkracht en pedagogisch medewerker. Van jongerenwerker tot jeugdarts. Het Platform Vakmanschap is er voor alle professionals die met jeugd werken. We houden elkaar scherp juist omdat we vanuit al die verschillende invalshoeken naar vraagstukken kijken.

Het Platform Vakmanschap is een plek om:

  • Samen te leren, elkaar te ontmoeten;
  • Te vinden welke kennis en ervaring er al is rond vakmanschap;
  • Zichtbaar te worden en anderen aan een initiatief te verbinden, om te signaleren en kansen of knelpunten aan te kaarten.

Het Platform Vakmanschap is een initiatief van Zorg voor de Jeugd. Het Nederlands Jeugdinstituut coördineert en faciliteert hierbij.

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

https://www.nji.nl/nl/Actueel/Nieuws-van-het-NJi/Platform-Vakmanschap-Samen-steeds-beter-worden

Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »