Vanaf nú beschikbaar: de vernieuwde Kwikstart app; Landelijke en lokale informatie voor jongeren slim verzameld op 1 plek!

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Jongeren vanaf 18 jaar moeten heel wat zaken zelf regelen. Om hen hierbij te helpen zijn de Kwikstart app en website ontwikkeld. In Kwikstart vinden jongeren alle te regelen zaken op een rijtje. Daarnaast staat er veel informatie in over jeugdzorg, verzekeringen, geldzaken, gezondheid en allerlei praktische tips. De app is compleet vernieuwd en vandaag opnieuw gelanceerd. Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis roept gemeenten in een video op om zich, net als de 16 gemeentelijke koplopers, ook aan te sluiten bij Kwikstart.

Kwikstart is een initiatief van Stichting Kinderperspectief. De vernieuwde app en website zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeenten Leiden en Rotterdam én met jongeren uit deze steden. Kwikstart biedt jongeren die volwassen worden informatie die zij nodig hebben. Deze informatie is altijd up to date en de jongeren hebben snel toegang tot de informatie. Dankzij Kwikstart weten jongeren waar zij op moeten letten als ze 18 jaar worden. Ze ervaren minder stress en weten wat ze zelf moeten regelen. De vernieuwde versie heeft:

  • Een compleet nieuwe lay-out
  • Meer dan 120 artikelen (op A2/B1 niveau)
  • 8 Animatie filmpjes
  • Een interactieve checklist
  • Direct toegang tot de lokale informatie per gemeente.

“Vanaf de lancering van de eerste versie van Kwikstart doet Kinderperspectief er alles aan om de informatievoorziening voor jongeren die 18 jaar worden te verbeteren. De nieuwe app is een enorme upgrade.” Martine Tobé, directeur Kinderperspectief.

Sluit ook aan! Al bijna 100 gemeenten zijn geïnteresseerd en inmiddels hebben 16 gemeenten toegang tot een lokale pagina in Kwikstart, waaronder Leiden en Rotterdam. Deze gemeenten zijn hiermee de koplopers. Vanaf vandaag is het ook voor andere gemeenten mogelijk om aan te haken. Op deze manier wordt de informatie voor jongeren zowel op landelijk als op lokaal niveau in één app en website verzameld en aangeboden.

Meer informatie Lees voor meer informatie over Kwikstart dit artikel of bezoek de website. Aanmelden voor een lokale pagina kan bij Bas Rodijk (brodijk@kinderperspectief.n)

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?