Versleten schoenen en niet op een sportclub. Augeo heeft in samenwerking met Stichting Leergeld en Stimulanz een flitscursus ontwikkeld over dit belangrijke thema.

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Armoede kan veel onzekerheid en stress veroorzaken. Ouders en kinderen praten er niet over. Toch is het zó belangrijk om het er wel over te hebben. Ruim acht procent van alle kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dit kan schade opleveren voor zowel de korte als lange termijn.

Afzeggen voor een feestje (want geen geld om een cadeautje te kopen), niet op een sportclub kunnen of zelfs met een lege broodtrommel naar school komen. Nederland wordt rijker, maar het aantal armen neemt niet af. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal kinderen dat vorig jaar in armoede leefde was 264.000. Hiervan leven 103.000 kinderen al vier jaar lang in armoede.

Jij bent nodig

Als professional kun je niet alle problemen van een kind of gezin in armoede oplossen. Maar jij kunt wél een verschil maken voor een kind dat in armoede leeft. Kinderen voelen soms dat ze er niet bij horen. Ze worden buitengesloten omdat ze bijvoorbeeld niet op een sportclub kunnen. En ook als ouders proberen om er het beste van te maken, verdwijnt de stress nooit helemaal. Armoede is altijd aanwezig en heeft altijd effect op de kinderen. Kinderen hebben steun van een volwassene nodig die ze vertrouwen geeft. Door naast het kind te gaan staan, het te zien, te horen en in zijn waarde te laten, kun jij het verschil maken. Dit kan namelijk al veel stress en onzekerheid wegnemen.

Hoe dan?

Hoe kun je signalen van armoede opvangen en hoe kun je de kinderen en ouders steunen? Augeo heeft in samenwerking met Stichting Leergeld en Stimulanz een flitscursus ontwikkeld over dit belangrijke thema. Aan de hand van drie casussen leer je hoe je armoede bespreekbaar maakt met de leerling, de klas en met ouders.

Begin meteen!

Klik hier voor de gratis flitscursus ‘Kinderen in Armoede’ (duur 20 minuten)

12 december 2019, Annemieke Wolff

Afbeelding van Myriams-Fotos via Pixabay

https://www.augeo.nl/nl-nl/actueel/versleten-schoenen-en-niet-op-een-sportclub/

Ontdek meer

Daniel Kahneman - Ruis
Boekentip

Ruis

Leestijd: < 1 min. Daniel Kahneman – Ruis Nederlandse editie van NOISE – Waarom we zo vaak verkeerde beslissingen nemen, en hoe we dat

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?