Voorschoolse educatie krijgt uren uitbreiding

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.

Gemiddeld gaan de voorschoolse educatie uren omhoog met 4 uur per gemeente, naar gemiddeld 16uur per week. Peuters met een indicatie voor voorschoolse educatie krijgen per 1 augustus uren uitbreiding. Verschillende branche organisaties riepen op tot uitstel.

Geen uitstel uitbreiding voorschoolse educatie

  • 10 juni 2020 NJI.nl

De urenuitbreiding van de voorschoolse educatie gaat zoals gepland in op 1 augustus. Minister Arie Slob (OCW) geeft geen gehoor aan het verzoek van verschillende organisaties om de uitbreiding uit te stellen.

De brancheorganisaties in de kinderopvang, Sociaal Werk Nederland, BOinK en de PO-Raad vroegen de minister begin april om uitstel van de verplichte uitbreiding van het voorschoolse aanbod. Vanaf 1 augustus moet in alle gemeenten minimaal 960 uur educatie beschikbaar zijn voor elke peuter met een indicatie voor voorschoolse educatie. In ruim de helft van de gemeenten was de uitbreiding al gerealiseerd, maar in de andere helft hadden de coronamaatregelen de voorbereidingen stilgelegd. Daarom vroegen de organisaties om uitstel tot minimaal 1 januari en mogelijk 1 augustus 2021.

Slob wil geen uitstel omdat kinderen de afgelopen weken geen voorschoolse educatie kregen. Juist nu vindt hij het belangrijk dat peuters uit de doelgroep meer uren krijgen. Wel zegt de minister dat er bij het toezicht op de uitbreiding rekening mee wordt gehouden als kindcentra de urennorm niet halen door de coronamaatregelen.

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?