Oproep aan sociaal werkers! Deel je behoefte aan kennis

Delen op Social Media

Leestijd: 2 min.

Dat sociaal werk, werkt dat weten we wel! Maar welke kennisbehoefte heeft het sociaal werk? Welke behoefte heb jij? En hoe kunnen we die kennis faciliteren? Allemaal vragen die centraal staan bij het ontwikkelen van een kennisagenda voor het sociaal werk en daar hebben we jou als sociaal werker voor nodig. Wil jij de peiling invullen en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het sociaal werk?

zie de peiling hier: (en ook later in het bericht.. 😉 https://survey.enalyzer.com/?pid=df7f6fef

Oproep aan sociaal werkers: deel je behoefte aan kennis

Draag bij aan de kennis- en onderzoeksagenda Sociaal Werk

Sociaal werk is een beroep om trots op te zijn, maar het vraagt ook veel van je. Heb jij als sociaal werker ook wel eens het gevoel dat je net wat meer of andere kennis kunt gebruiken? Heb je behoefte aan voorbeelden van handelen als het erom spant, waarvan je weet dat ze werken? Of aan inzichten die je kunt toepassen in situaties die veel voorkomen in jouw dagelijkse praktijk? Laat ons weten wat voor soort kennisvragen jij hebt door mee te doen aan een peiling. De resultaten vormen de basis voor de kennis- en onderzoeksagenda Sociaal Werk.

Sociaal werk wordt gerekend tot de cruciale beroepen. Terecht: sociaal werkers houden vol als contact maken niet gemakkelijk is, dragen bij aan verbinding tussen groepen in kwetsbare wijken, signaleren tijdig wat er nodig is voor mensen die met veel problemen tegelijkertijd te maken hebben en voorkomen daarmee veel leed en overbodige zorg. Ze begrijpen de dilemma’s van ‘hun’ jongeren als geen ander en kunnen daarom meer bereiken. Sociaal werk heeft meerwaarde, in crisistijden, maar ook daarbuiten.

Doe mee met de peiling

Jouw kennisvragen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kennis- en onderzoeksagenda Sociaal Werk, die past bij de praktijk. Op de agenda komen onderwerpen en specifieke vraagstukken binnen het sociaal werk die een extra investering in ontwikkeling, toepassing of verspreiding van kennis nodig hebben. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en een open vraag. Invullen duurt ongeveer 10 minuten en kan tot en met 12 juli 2020. 

Naar de peiling 
https://survey.enalyzer.com/?pid=df7f6fef

We doen het samen

We stellen deze agenda samen op. Behalve professionals dragen ook beleidsmedewerkers uit het sociaal domein, kennisorganisaties en onderzoekers, cliëntenvertegenwoordigers en opleidingen voor sociaal werk eraan bij. Ons gezamenlijk doel is om tot een agenda te komen die sociaal werkers (nog) beter in staat stelt die taken te vervullen die hen zo bijzonder en waardevol maken. De agenda wordt een leidraad voor onderzoekers, voor kenniscentra, voor beleidskeuzes en voor opleidingsprogramma’s. 

Deze peiling is een onderdeel van een langer lopend traject in opdracht van het ministerie van VWS. Eerder hebben we met stakeholders gezocht naar vraagstukken waarvoor sociaal werk cruciaal is en naar kenmerken van sociaal werkers die hen uniek maken. Daar bouwen we op voort. We verwachten in november 2020 een eerste versie van de kennis- en onderzoeksagenda gereed te hebben. 

Meer informatie: Erna Hooghiemstra, onafhankelijk trajectbegeleider (mail@ernahooghiemstra.nl ).

Ontdek meer

Boekentip

Verdraaide organisaties

Leestijd: < 1 min. Verdraaide organisaties 1e druk is een boek van Wouter Hart uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789013105735 Beheersbaarheid is een

Lees verder »

Volledig overzicht bekijken?