Oproep: deelname verantwoorde caseload wijkteam

Delen op Social Media

Leestijd: < 1 min.


Het programma Integraal Werken in de Wijk (IWW) zoekt twee wijkteams die zich willen verdiepen in hun caseload. Wilt u niet kijken naar een in cijfers uitgedrukte caseload, maar naar de beoogde waarde achter het werk van uw team? Meld u dan nu aan. Vanuit IWW adviseren en faciliteren wij met het denkmodel en de handreiking ‘Caseload voor lokale (wijk)teams ’.

Achtergrondinformatie

De caseload van wijkteammedewerkers blijft hoog. De grootte van de caseload is mede bepalend voor de kwaliteit van de hulp die wijkteams kunnen leveren. Hierbij zijn wijkteams op zoek naar de afbakening van welke vragen zij zelf oppakken en welke vragen zij doorgeven aan de specialistische of juist informele zorg.   

Integraal Werken in de Wijk heeft in 2019 samen met een aantal wijkteams en gemeenten het denkkader ‘caseloadbepaling voor jeugdteams’ van het Nederlands Jeugdinstituut doorontwikkeld voor wijkteams. Met dit denkkader gaan we met elkaar in gesprek over een verantwoorde caseload. Hierbij doorloopt u een aantal stappen aan de hand van onderbouwen, evalueren en bijstellen van de caseload. Bekijk de handreiking ‘Caseload voor lokale (wijk)teams’ van Integraal Werken in de Wijk.

https://www.integraalwerkenindewijk.nl/oproep-deelname-verantwoorde-caseload-wijkteam

Ontdek meer

Volledig overzicht bekijken?