Oproep: deelname verantwoorde caseload wijkteam

0 (4)


Het programma Integraal Werken in de Wijk (IWW) zoekt twee wijkteams die zich willen verdiepen in hun caseload. Wilt u niet kijken naar een in cijfers uitgedrukte caseload, maar naar de beoogde waarde achter het werk van uw team? Meld u dan nu aan. Vanuit IWW adviseren en faciliteren wij met het denkmodel en de handreiking ‘Caseload voor lokale (wijk)teams ’.

Achtergrondinformatie

De caseload van wijkteammedewerkers blijft hoog. De grootte van de caseload is mede bepalend voor de kwaliteit van de hulp die wijkteams kunnen leveren. Hierbij zijn wijkteams op zoek naar de afbakening van welke vragen zij zelf oppakken en welke vragen zij doorgeven aan de specialistische of juist informele zorg.   

Integraal Werken in de Wijk heeft in 2019 samen met een aantal wijkteams en gemeenten het denkkader ‘caseloadbepaling voor jeugdteams’ van het Nederlands Jeugdinstituut doorontwikkeld voor wijkteams. Met dit denkkader gaan we met elkaar in gesprek over een verantwoorde caseload. Hierbij doorloopt u een aantal stappen aan de hand van onderbouwen, evalueren en bijstellen van de caseload. Bekijk de handreiking ‘Caseload voor lokale (wijk)teams’ van Integraal Werken in de Wijk.

https://www.integraalwerkenindewijk.nl/oproep-deelname-verantwoorde-caseload-wijkteam

LinkedIn
Facebook
Twitter

1 gedachte op “Oproep: deelname verantwoorde caseload wijkteam”

  1. Elena Nabatova

    In Amstelveen werk en wijkteams van Participe. Binnen zo een team zijn meerdere disciplines aanwezig. Mochten jullie nog geen team hebben kunnen vinden, dan lijkt mij goed om hierover te bellen.
    Groet Elena Nabatova
    Regiomanager Participe Amstelland 0655778533

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

artikelen SDO
Summer Koster

Participatie van jongeren bij beleid

Kinderrechtenorganisaties deden recent weer opnieuw de oproep aan gemeenteraden om jongeren te betrekken bij de ontwikkeling van beleid. Dit signaal is de afgelopen jaren vaker

Read More »